Πέντε νέα νηπιαγωγεία κατασκευάζονται στο Περιστέρι

Την επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να λειτουργήσουν πέντε νέα νηπιαγωγεία στο Δήμο Περιστερίου, μετά τις συνεχείς διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής της πόλης.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, οι συνεχείς διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου για μια ακόμη φορά φέρνουν έμπρακτα αποτελέσματα. Πέντε νέα σύγχρονα νηπιαγωγεία κατασκευάζονται στην πόλη του Περιστερίου για να καλύψουν τις ανάγκες των μικρών μαθητών.

 

paxatouridis sxoleia 2

 

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης αρκέστηκε να τονίσει: ‘Πράξεις και έργα είναι αυτά που ζητά ο πολίτης, όχι λόγια. Εμείς έτσι θα συνεχίσουμε, με λίγα λόγια και πολλά έργα για την πόλη και τους πολίτες’.  

 

paxatouridis sxoleia 1  paxatouridis sxoleia 4

Τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά και πληρούν όλες τις προδιαγραφές, με αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χώρους αναμονής γονέων, γραφεία νηπιαγωγών, αίθουσες ανάπαυσης και από τους βοηθητικούς χώρους: χώρους υγιεινής (WC νηπίων, WC AMEA, WC νηπιαγωγών), κουζίνες – τραπεζαρίες – αποθήκες, στέγαστρα – εσωτερικοί διάδρομοι.

Το περιβάλλον των νηπιαγωγείων στο σύνολό του, εσωτερικά και εξωτερικά έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί σύμφωνα με τα στοιχεία σχεδιασμού και τις προδιαγραφές λειτουργίας του ΟΣΚ για Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και τους όρους δόμησης των περιοχών.

Το ένα κατασκευάζεται στην περιοχή Αγίου Αντωνίου, τα δύο στην περιοχή Τσαλαβούτα και άλλα δύο στην περιοχή Νέας Ζωής (κτήμα Μπόθου).

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για