Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση τουρισμού «ΙΤΒ 2015» στο Βερολίνο

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «ΙΤΒ 2015» στο Βερολίνο με ένα εντυπωσιακό περίπτερο σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου «Messe Berlin». Παράλληλα, υποδέχτηκε με παραδοσιακά εδέσματα και χορούς τους επιβάτες της πρώτης πτήσης τσάρτερ για το 2015 στην Κρήτη, εγκαινιάζοντας τη νέα τουριστική σεζόν.

Η πρώτη πτήση τσάρτερ για το 2015 στην Κρήτη, εγκαινιάζοντας τη νέα τουριστική σεζόν, ήρθε από την Στουτγάρδη με 120 Γερμανούς τουρίστες.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη πτήση στο νησί από την αεροπορική εταιρεία Germanwings (ανήκει στον όμιλο της Lufthansa), αλλά και την πρώτη πτήση που γίνεται πρόωρα στην Κρήτη, αρχές Μαρτίου, σηματοδοτώντας έτσι την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στον τόπο μας που είναι στόχος της Περιφέρειας και των φορέων του νησιού.

Τους Γερμανούς επιβάτες της πρώτης πτήσης τσάρτερ που έκαναν «ποδαρικό»\’ στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» καλωσόρισαν στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. Στους επισκέπτες, σε μικρή εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια, προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα και ρακί από κοπέλες του Λυκείου Ελληνίδων που ήταν ντυμένες με κρητικές παραδοσιακές στολές δίνοντας ξεχωριστό «χρώμα» στην υποδοχή.

 

Μάλιστα τους 120 τουρίστες της πρώτης οργανωμένης πτήσης στην Κρήτη συνόδευσαν από την Στουτγάρδη στο Ηράκλειο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς, οι οποίοι συμμετείχαν στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο. Οι Γερμανοί τουρίστες κατά την άφιξή τους ευχαρίστησαν τα στελέχη της Περιφέρειας για τη συνοδεία στο αεροπλάνο αλλά και τη θερμή υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, δηλώνοντας ότι τους αρέσει η Κρήτη, είναι φίλοι του νησιού και θα έρχονται για διακοπές γιατί όπως είπαν είναι από τους αγαπημένους τους προορισμούς.

 

Στις δηλώσεις τους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», οι κ.κ. Κουκιαδάκης και Βαμιεδάκης εξέφρασαν τη χαρά τους για το πρόωρο ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα στο στόχο που υλοποιεί η Περιφέρεια με τους φορείς για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή 9 μήνες τουρισμό στο νησί.

 

perkr 1 perkr 2

Παράλληλα αναφέρθηκαν στα θετικά μηνύματα από την κορυφαία τουριστική διεθνή έκθεση στο Βερολίνο όπου η Περιφέρεια είχε δυναμική παρουσία προβάλλοντας σε δικό της περίπτερο την Κρήτη, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με έμφαση στον πολιτισμό, στη παράδοση στο περιβάλλον, στη φιλοξενία, και ότι είναι ένας ασφαλής και ιδανικός προορισμός. Παράλληλα στην έκθεση υπήρξαν στοχευμένες επαφές-συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού και μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «ΙΤΒ 2015» στο Βερολίνο με ένα εντυπωσιακό περίπτερο σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου «Messe Berlin».

 

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Νίκος Ραπτάκης οι οποίοι έδωσαν ένα δυναμικό παρόν επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τους λόγους που καθιστούν την Κρήτη έναν από τους αγαπημένους προορισμούς διακοπών των Γερμανών – και όχι μόνο- τουριστών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποίησαν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων Tour Operators και ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

perkr 4

Στο πλαίσιο της επιτυχημένης συμμετοχής της Περιφέρειας στην έκθεση, και με σκοπό την αξιοποίηση στο έπακρο όλων των δραστηριοτήτων της καμπάνιας προβολής της Κρήτης στο εξωτερικό για το 2015, «Daydreaming of Crete», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε κεντρικό ελληνικό εστιατόριο της γερμανικής πρωτεύουσας όπου παραβρέθηκαν επίσης ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γεώργιος Πλιάκας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης Μάρω Αντωνακάκη.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου «Jevssis», και συμμετείχαν περισσότεροι από πενήντα δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα-έγκριτα ΜΜΕ της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων των FVW, Touristik Akκtuell, Redaktionsbüro Nord, Redaktionsbüro Berlin, Surpress Redaktionsbüro και Wochenblatt.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές κρητικές γεύσεις και ελληνικό κρασί, καθώς και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση που πραγματοποίησε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Ραπτάκης, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία του κρητικού τουριστικού προϊόντος τις δραστηριότητες αλλά και την πληθώρα των εμπειριών που μπορούν να βιώσουν στο νησί οι επισκέπτες. Οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη νέα καμπάνια και τα βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2015 «\’Daydreaming of Crete», ενώ διατύπωσαν πολλές ερωτήσεις στους αντιπροσώπους της Περιφέρειας, θέτοντας τα θεμέλια μιας εποικοδομητικής συζήτησης.

 

perkr 5

«Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τους βασικούς παράγοντες της Γερμανικής αγοράς και να ακούσουμε τα σχόλια τους σχετικά με τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους με το νησί μας, τα σχέδια, τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτάσεις τους». δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, και πρόσθεσε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό να αντιλαμβανόμαστε ότι σύσσωμη η Γερμανική τουριστική κοινότητα είναι στο πλευρό μας, αναλαμβάνοντας θετικές πρωτοβουλίες για να στηρίξει την κίνηση στο νησί μας. Οι κρατήσεις κινούνται ακόμα σε θετικά επίπεδα και βάσει των προγραμματι-σμένων πτήσεων, αναμένεται εκτός απροόπτου μια αύξηση της τάξης του 7 – 8% από Γερμανία. Υπάρχει όμως μεγάλος προβληματισμός σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις οικονομικές εξελίξεις. Ο τουρισμός είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας και επηρεάζεται άμεσα από το αρνητικό κλίμα, με κίνδυνο η θετική εικόνα να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή. Για αυτό, πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, να ευχόμαστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αλλά και ενεργά να αγωνιζόμαστε, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ώστε να περνάνε τα σωστά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις».

Τη δυναμική προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό θα συνεχίσει η Περιφέρεια, με τη συμμετοχή της στην έκθεση ΜΙΤΤ, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-21 Μαρτίου 2015, στη Μόσχα.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για