Top - Νεα - YΓΕΙΑ - News
 
 
 

 
Οι αγγειακές παθήσεις – μάστιγα στη σύγχρονη κοινωνία
 
 

Περισσότεροι από 1.300 ασθενείς σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας έχουν εξεταστεί από αγγειοχειρουργούς – μέλη της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας και  έχουν ενημερωθεί για τις αγγειακές παθήσεις κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου στα πλαίσια σχετικής ενημερωτικής εκστρατείας.

Τα στοιχεία έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Δημήτρης Μάρας, Αγγειοχειρουργός, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα τα μέλη της Εταιρείας, με αφορμή το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο που πραγματοποιείται στις 6 και 7 Μαρτίου 2015 (ξενοδοχείο Royal Olympic).

 

Δωρεάν εξέτασηaggeiology 4.3.2015 2

 

Στο πλαίσιο μάλιστα, του συνεδρίου, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να εξεταστούν δωρεάν προκειμένου να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν τυχόν αγγειακές παθήσεις. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, κατόπιν σχετικής δήλωσης συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 - 3645629, ιστοσελίδα: www.angiologycongress.gr, e-mail: [email protected]

 

Δράση Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας

 

Με στόχο την ανάπτυξη και προαγωγή της μελέτης των αγγειακών παθήσεων στην Ελλάδα, η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία, διοργανώνει σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων, με τη συνδρομή περισσοτέρων από 600 γιατρών όλων των ειδικοτήτων (και κυρίως γενικής ιατρικής και αγροτικών ιατρών).

Ειδικότερα, οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις αγγειακές και φλεβικές νόσους που έχει αναπτύξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε οκτώ πόλεις, έχουν τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι οι κάτοικοι της χώρας αποζητούν την καλύτερη φροντίδα υγείας και την ασφαλή διάγνωση.

 

Αγγειακές Παθήσεις

 

Το φετινό Συνέδριο εστιάζει στις νέες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις στην Αγγειολογία και την Αγγειοχειρουργική, δίνοντας έμφαση σε παθήσεις όπως η Χρόνια Φλεβική Νόσος, που αποτελεί μάστιγα για τη σύγχρονη εποχή, όπως τόνισε ο κ. Ανέστης Παπανάγνου Αγγειοχειρουργός, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου «Ιατρικό Αθηνών – Κλινική Ψυχικού» και Ταμίας της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, αλλά και η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος.

Ο αριθμός μάλιστα, των ετήσιων θανάτων που καταγράφονται εξαιτίας της τελευταίας, είναι υπερδιπλάσιος αυτού που προκαλούν αθροιστικά ο καρκίνος του μαστού και του προστάτη, τα τροχαία ατυχήματα και το AIDS, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Σφυροέρας, Αγγειοχειρουργός, Επιμ. Β’ της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν «Αττικόν» και Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας.

Τέλος, έμφαση πρόκειται να δοθεί στην Περιφερική Αρτηριακή Νόσο, η οποία προσβάλλει το 10-15% των ατόμων του γενικού πληθυσμού και σύμφωνα με τον Θεοφάνη Παπά, Επιμ. Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» και Αντιπρόεδρο της Εταιρείας, περίπου το 50% των ασθενών είναι ασυμπτωματικοί.

Πρόκειται ωστόσο, για νόσους μπορούν να προληφθούν ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με φαρμακευτικά και χειρουργικά μέσα. Κατά τη γνώμη των μελών της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας δε, παρά τις αξιοσημείωτες προόδους της ιατρικής στους τομείς της θεραπείας και της πρόληψης πολλών παθήσεων, παραμένουν ακόμα και σήμερα ορισμένες ασθένειες που, «αδικαιολόγητα, δεν έχουν τύχει της απαιτούμενης προσοχής από την ιατρική κοινότητα και την πολιτεία». 

 

aggeiology 4.3.2015 3  aggeiology 4.3.2015 4

 
 
 
 
 
 
Πληροφορίες
 
 
Ημερομηνία :04 Μάρτιος 2015
   
Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας στο πλαίσιο του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής
 
 
 
 
 
Ταξινόμηση
 
 
 Βίντεο στην κατηγορία "News"
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Διοικητικού...
Τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) αποτελούν μια πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών...
Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι...
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ .Πατούλης, ζήτησε από τους ομογενείς, να στηρίξουν τους γιατρούς που αναζητούν...
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και...
Ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδος (ΣΟΟΕ) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου...
Υγειονομική συμμαχία ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων που οδηγούν στην κατάρρευση το σύστημα υγείας και στην...
Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Μαραθώνος Ηλ. Ψηνάκης εγκαινίασαν...
Δωρεάν προληπτικό υπερηχογραφικό έλεγχο κοιλιακής αορτής προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το...
Εκστρατεία Ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για τις ιογενείς ηπατίτιδες Β και C,...
 
 
Μετάβαση σε: / 2
 

 
 

 

copyright © Hellasnews.tv

e-mail:[email protected]
τηλ: 210 6930091
fax: 210 6930099