Top - Νεα - News
 
 
 

 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2015 στο Πεντελικό
 
 

Η 2η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) χαρακτηρίστηκε από την εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση εθελοντών όλων των ηλικιών, παρά το ψιλόβροχο αλλά και το πολύ κρύο που επικρατούσε στο Πεντελικό.

 

Οι εθελοντές αψήφισαν τις αντίξοες  καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και του ΣΚΑΙ και στήριξαν για άλλη μία φορά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος.

 

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα Δημοτικά Σχολεία Νέας Πεντέλης και Γέρακα και το Σωματείο Εθελοντών Πολιτών Πεντέλη 2.0 Social Polis. Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π.

 

 spap 8.3.2015  spap 8.3.2015 2

 

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης δήλωσε: «Η προσέλευση των εθελοντών για τη σημερινή δενδροφύτευση στο Πεντελικό δεδομένων των καιρικών συνθηκών ήταν συγκινητική.  Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω το αίσθημα εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας και που κυριαρχεί κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό.


Η σημερινή παρουσία των εθελοντών κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως των νεαρότερων, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού. Η σημερινή μας δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαίδευση και εξοικείωση των νέων ανθρώπων με τα θέματα της προστασίας και ανάπλασης του περιβάλλοντος, καθώς και στη δημιουργία  ανεπτυγμένης περιβαλλοντικής συνείδησης.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση  στα  μικρά  παιδιά,   είναι οι εντυπωσιακές χορηγίες που εξασφάλισαν σε πολλά και πολύ μεγάλα δένδρα, με τις συγκινητικές τους προσπάθειες οι μαθητές και οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης.
Ένα θερμότατο ευχαριστώ στον ΣΚΑΙ,  που συνδράμει εδώ και πολλά χρόνια τον ΣΠΑΠ, αλλά και  σε όλους όσους ήρθαν στον Άγιο Πέτρο Πεντελικού σήμερα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τις πολλές εθελοντικές ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής.  Ελπίζω η συμμετοχή στις επόμενες δράσεις του Σ.Π.Α.Π να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

 

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, τα Εξωτερικά Συνεργεία Πρασίνου, το Ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου, οι μαθητές και οι γονείς των Δημοτικών  Σχολείων Νέας Πεντέλης και Γέρακα, η Ιόνιος Σχολή, οι Φοιτητές της Παντείου, το CAMPION SCHOOL και το HIGΗ  SCHOOL  PERUGIA στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS.

 

spap 8.3.2015 3Τη δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα  με την παρουσία τους ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης  Δήμαρχος  Πεντέλης καθώς και ο Δασάρχης Πεντέλης κ. Αθανάσιος Ρέππας.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Σκάϊ κ. Γιάννης Σπανολιός, ο κ. Αθανάσιος Κρητικός Αντιπρόεδρος  ΣΠΑΠ-Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου, ο κ. Στέφανος Τσιπουράκης Αντιπρόεδρος  Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΠΑΠ-Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου και ο κ. Παναγιώτης Λάμπρου Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΠΑΠ- Αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας .

Ακόμη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι  Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός (Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Διονύσου Αναστάσιος Μπάσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Σπατών-Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος (Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Βριλησσίων Κατερίνα Χρυσοπούλου, Πεντέλης Αντώνης Φειδοπιάστης, Κώστας Καλλιανιώτης και Δημήτρης Σταυρόπουλος. Επίσης παραβρέθηκε ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Τέλος παρών ήταν ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

 

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση: το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, το Σωματείο Εθελοντών Πολιτών Πεντέλη 2.0 Social Polis, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βύρωνα, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρτέμιδας (ΕΟΜΑΚ),η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

 
 
 
 
 
 
Πληροφορίες
 
 
Ημερομηνία :09 Μάρτιος 2015
   
Η 2η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους (Σ.Π.Α.Π.) χαρακτηρίστηκε από την εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση εθελοντών όλων των ηλικιών, παρά το ψιλόβροχο αλλά και το πολύ κρύο που επικρατούσε στην περιοχή. [Περισσότερα] [Λιγότερα]
 
 
 
 
 
Ταξινόμηση
 
 
 Βίντεο στην κατηγορία "News"
Ως αόριστο, γενικόλογο και στερούμενο ουσιαστικής τεκμηρίωσης, στηριζόμενο σε αρχειακό υλικό και μάλιστα...
Δήλωση Θανάση Παπαχριστόπουλου, Βουλευτή Β’ Αθηνών «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», με αφορμή την ερώτηση που...
Δήλωση Ηλία Κασιδιάρη, Βουλευτή Αττικής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, σχετικά με το μαύρο στα κανάλια, τα...
Δήλωση Γιώργου Κουμουτσάκου, Βουλευτή Β' Αθηνών και Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, σχετικά με το "μαύρο στα...
Σιωπηλή διαμαρτυρία πραγματοποιούν δημοσιογράφοι και τεχνικοί των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν...
Δήλωση Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, Βουλευτή "Του Ποταμιού", σχετικά με τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου...
Δήλωση Βασιλείου Κεγκέρογλου, Βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, σχετικά με τα προβλήματα...
Δήλωση Σοφίας Βούλτεψη, Βουλευτή ΝΔ, σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά διαδικασία δημοπράτησης των...
Δήλωση Γιώργου Αμυρά, Βουλευτή "Του Ποταμιού", σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών...
Δήλωση Χάρη Θεοχάρη, Ανεξάρτητου Βουλευτή Β' Αθηνών, σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών...
 
 
Μετάβαση σε: / 13
 

 
 

 

copyright © Hellasnews.tv

e-mail:[email protected]
τηλ: 210 6930091
fax: 210 6930099