Top - Νεα - News
 
 
 

 
Βιωματικές δράσεις για παιδιά και νέους σε θέματα οδικής ασφάλειας από το Δήμο Αμαρουσίου
 
 

Βιωματικές δράσεις για παιδιά και νέους σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής διεξήχθησαν με επιτυχία στο Μαρούσι, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της 8ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας με κεντρικό θέμα: «Παιδί & Οδική Ασφάλεια».

 


patoulis odiki asfaleiaΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Εμπορικό Κέντρο AVENUE στον Παράδεισο Αμαρουσίου και παρακολούθησε από κοντά τη διεξαγωγή του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια για παιδιά 4 έως 10 ετών».

 


Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά  τους διοργανωτές για την  τόσο σημαντική και  εξειδικευμένη ενημέρωση στην πρόληψη και την αποφυγή τροχαίου δυστυχήματος.

 


«Η εκπαίδευση των νέων μας στην οδική ασφάλεια από την τρυφερή ηλικία είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15 -29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 ετών και τρίτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30 έως 44 που θεωρούνται οι πιο τρυφερές αλλά και παραγωγικές ηλικίες» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

 


Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής σε πρωτοβουλίες που προάγουν τις ασφαλείς  μετακινήσεις και βοηθούν  να κατανοήσουμε και να αντιληφθούμε καλύτερα το  μέγεθος του κινδύνου από την παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, συγχαίροντας τους γονείς που διέθεσαν λίγο από το χρόνο τους για να συμμετάσχουν στις δράσεις.

 


Στο πλαίσιο των δράσεων πραγματοποιήθηκε επίσης ενημέρωση για τα παιδικά καθίσματα με επίδειξη σωστής τοποθέτησής τους στο αυτοκίνητο και έγινε η έναρξη του προγράμματος προσφοράς παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου «Share the Safety» σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

 

Επίσης για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για τα τροχαία συμβάντα διεξήχθη εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.                           

 
 
 
 
 
 
Πληροφορίες
 
 
Ημερομηνία :24 Μάρτιος 2015
   
Βιωματικές δράσεις για παιδιά και νέους σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής διεξήχθησαν με επιτυχία στο Μαρούσι, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της 8ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας με κεντρικό θέμα: «Παιδί & Οδική Ασφάλεια». [Περισσότερα] [Λιγότερα]
 
 
 
 
 
Ταξινόμηση
 
 
 Βίντεο στην κατηγορία "News"
Ως αόριστο, γενικόλογο και στερούμενο ουσιαστικής τεκμηρίωσης, στηριζόμενο σε αρχειακό υλικό και μάλιστα...
Δήλωση Θανάση Παπαχριστόπουλου, Βουλευτή Β’ Αθηνών «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», με αφορμή την ερώτηση που...
Δήλωση Ηλία Κασιδιάρη, Βουλευτή Αττικής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, σχετικά με το μαύρο στα κανάλια, τα...
Δήλωση Γιώργου Κουμουτσάκου, Βουλευτή Β' Αθηνών και Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, σχετικά με το "μαύρο στα...
Σιωπηλή διαμαρτυρία πραγματοποιούν δημοσιογράφοι και τεχνικοί των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν...
Δήλωση Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, Βουλευτή "Του Ποταμιού", σχετικά με τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου...
Δήλωση Βασιλείου Κεγκέρογλου, Βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, σχετικά με τα προβλήματα...
Δήλωση Σοφίας Βούλτεψη, Βουλευτή ΝΔ, σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά διαδικασία δημοπράτησης των...
Δήλωση Γιώργου Αμυρά, Βουλευτή "Του Ποταμιού", σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών...
Δήλωση Χάρη Θεοχάρη, Ανεξάρτητου Βουλευτή Β' Αθηνών, σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών...
 
 
Μετάβαση σε: / 13
 

 
 

 

copyright © Hellasnews.tv

e-mail:[email protected]
τηλ: 210 6930091
fax: 210 6930099