Top - Τοπική Αυτοδιοίκηση - News
 
 
 

 
Παρών σε εκδήλωση με θέμα την εύρεση εργασίας, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης
 
 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία  που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 3 Απριλίου 2015,  στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, με θέμα «Εύρεση εργασίας: Χρήσιμες Πληροφορίες, Συμβουλές, Συστάσεις», παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης.

 

Ομιλητής στην εκδήλωση, που οργάνωσε ο Δήμος, ήταν ο κ. Γιάννης Μπαλαφούτης, Μηχανολόγος Μηχανικός και πετυχημένος επιχειρηματίας,  με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μηχανολογία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και με πολλές δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά.

 

d dionysou 1 d dionysou 2

 

Ο κ. Δ. Ζαμάνης προλογίζοντας τον κ. Μπαλαφούτη αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι αυτό της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων. Στη συνέχεια επεσήμανε πως υπάρχουν τα  γενικά και ενιαία αίτια της ανεργίας, υπάρχουν όμως ασφαλώς και ειδικότερα, τοπικά, αίτια λέγοντας χαρακτηριστικά : «H αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να έχει τόσο γενικές κατευθύνσεις όσο και τοπικές προσαρμογές. Αυτήν ακριβώς την προσαρμογή των εθνικών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο και την εξειδίκευση, είναι απαραίτητο να κάνουμε. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο Δήμος μας μπορεί να είναι  κινητήριος μοχλός της τοπικής ανάπτυξης, με την έννοια του συντονιστή  των δράσεων όλων των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας και ιδίως των τοπικών παραγωγικών και επιχειρηματικών δυνάμεων. Για το λόγο αυτό  οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.  Με άλλα λόγια  να αναζητήσουμε, να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε εκείνες τις πολιτικές, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας». Ολοκληρώνοντας την ομιλία  του ο κ. Ζαμάνης ανέφερε πως με αφετηρία τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Δήμος Διονύσου ξεκινάει  σειρά δράσεων και ενεργειών, ενταγμένων σε ένα συνολικότερο πλαίσιο,  με σκοπό την αντιμετώπιση  του προβλήματος της ανεργίας στο Δήμο.

 

Ο κ. Μπαλαφούτης στην παρουσίαση του εστίασε στις τεχνικές και τις μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας άνεργος για να αυξήσει τις πιθανότητες του για  εύρεση εργασίας και έδωσε χαρακτηριστικές συμβουλές στον τομέα αυτό. Πρότεινε επίσης τρόπους αυτό-οργάνωσης και με απτά παραδείγματα έδωσε σαφείς οδηγίες για να είναι  αποτελεσματικές οι ενέργειες όσων αναζητούν εργασία.

 

Μετά την ομιλία του κ. Μπαλαφούτη οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να του απηύθυναν διευκρινιστικές ερωτήσεις, στις οποίες και απάντησε, ενώ ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη παρουσίαση του θέματος πρέπει να επαναληφθεί ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι δημότες.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Υφαντής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελπίδα Καγιαλή και Γιάννης Φωτάκης.

 
 
 
 
 
 
Πληροφορίες
 
 
Ημερομηνία :06 Απρίλιος 2015
   
Εναρκτήρια εκδήλωση - ομιλία στο πλαίσιο σειράς δράσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας στο Δήμο Διονύσου
 
 
 
 
 
Ταξινόμηση
 
 
 Βίντεο στην κατηγορία "News"
Στόχος βανδαλισμών υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Ζωγράφου. Δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα καταστράφηκαν...
Σε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Δύο Βήματα Εμπρός» συμπυκνώνεται ο Απολογισμός Πεπραγμένων της...
«Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης», ήταν το θέμα της διήμερης...
Συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες...
Με σημαντική προσέλευση εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, αιρετών των Δήμων Μελών και εργαζομένων,...
Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση συνεργατών και φίλων της Δημοτικής Παράταξης «Δημοκρατική...
Τα μοντέλα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και ο ρόλος των ΟΤΑ, όπως και η εκτίμηση χωρικών , πληθυσμιακών...
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας, με το μείζον...
Τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 ανοίγει τις πόρτες του το Φεστιβάλ του Δήμου Ηλιούπολης, στο ανοιχτό Δημοτικό...
Έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στην προσπάθεια του Δήμου για μια καθαρή πόλη, σεβόμενοι τους...
 
 
Μετάβαση σε: / 6
 

 
 

 

copyright © Hellasnews.tv

e-mail:[email protected]
τηλ: 210 6930091
fax: 210 6930099