Top - Τοπική Αυτοδιοίκηση - News
 
 
 

 
Αντίθετος με το ενδεχόμενο μόνιμης δέσμευσης των Δημοτικών ταμειακών διαθεσίμων ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
 
 

stathopoulosΤις θέσεις του σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία τα ταμειακά διαθέσιμα των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ, μεταφέρονται προς την Τράπεζα της Ελλάδος, καταθέτει ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Σταθόπουλος.

 

«Είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η έκβαση της οποίας θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική της πορεία. Είναι επίσης γεγονός ότι οι πιέσεις εκ μέρους των δανειστών για τη συνέχιση των αδιέξοδων δημοσιονομικών πολιτικών έχουν γίνει ασφυκτικές για τη ρευστότητα της χώρας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, χωρίς πανικό, κατανοούμε και υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που θα επιτρέπει στο κράτος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του και θα σταθούμε στο πλευρό της Κυβέρνησης όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση.

 

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί από το 2010, στο πλαίσιο των πολιτικών λιτότητας περικοπές των πόρων  της που ξεπερνούν το 65%.

 

Με βάση τα ανωτέρω, δεν συμφωνούμε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Οικονομικών στην περίπτωση που δεσμεύει πλήρως και μόνιμα τα ταμειακά μας διαθέσιμα και μεταβάλλει με αυτόν τον τρόπο αρνητικά τις ταμειακές ροές των Δήμων μας, ροές οι οποίες δίνουν ανάσα στις τοπικές μας κοινωνίες».

 

Παράλληλα, με απόφαση - Ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής αναφέρει τα εξής:

 

«Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εκτιμά ότι:


1.    H πατρίδα μας βρίσκεται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση (όχι σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, όχι αύξηση ΦΠΑ, όχι εκποίηση δημόσιου πλούτου), η έκβαση της οποίας θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική της πορεία και οι πιέσεις εκ μέρους των δανειστών για τη συνέχιση των αδιέξοδων δημοσιονομικών πολιτικών έχουν γίνει ασφυκτικές για τη ρευστότητα της χώρας.


2.    Στο πλαίσιο αυτό, κατανοούμε και υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που θα επιτρέπει στο κεντρικό κράτος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς την κοινωνία που δοκιμάζεται.


Ωστόσο, δεν ξεχνάμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί, στο πλαίσιο των πολιτικών λιτότητας, περικοπές των πόρων της που ξεπερνούν το 65%, όπως και απολύσεις εργαζομένων και πάρα ταύτα έχει συμβάλλει στη στήριξη του κοινωνικού κράτους πολύπλευρα.
Με βάση τα ανωτέρω, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας διαφωνία με τη μεθόδευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Η Κυβέρνηση όφειλε να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, που είναι, με βάση τη Νομοθεσία, οικονομικά, δημοσιονομικά και διοικητικά αυτοτελής και αποτελεί βασικό συντελεστή στη συλλογική εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια.

 

Τέλος, εφόσον τηρηθούν στο ακέραιο οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού και δεν υπάρξει πρόβλημα στην αποπληρωμή των ταμειακών υποχρεώσεων των ΟΤΑ σε εργαζομένους, κοινωνικές δομές, έργα και προμηθευτές, και μετά το διάλογο των θεσμικών οργάνων των ΟΤΑ με την Κυβέρνηση, θα υπάρξει τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής επί του θέματος».

 

 
 
 
 
 
 
Πληροφορίες
 
 
Ημερομηνία :23 Απρίλιος 2015
   
Τις θέσεις του σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία τα ταμειακά διαθέσιμα των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ, μεταφέρονται προς την Τράπεζα της Ελλάδος, καταθέτει ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Σταθόπουλος. [Περισσότερα] [Λιγότερα]
 
 
 
 
 
Ταξινόμηση
 
 
 Βίντεο στην κατηγορία "News"
Στόχος βανδαλισμών υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Ζωγράφου. Δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα καταστράφηκαν...
Σε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Δύο Βήματα Εμπρός» συμπυκνώνεται ο Απολογισμός Πεπραγμένων της...
«Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης», ήταν το θέμα της διήμερης...
Συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες...
Με σημαντική προσέλευση εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, αιρετών των Δήμων Μελών και εργαζομένων,...
Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση συνεργατών και φίλων της Δημοτικής Παράταξης «Δημοκρατική...
Τα μοντέλα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και ο ρόλος των ΟΤΑ, όπως και η εκτίμηση χωρικών , πληθυσμιακών...
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας, με το μείζον...
Τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 ανοίγει τις πόρτες του το Φεστιβάλ του Δήμου Ηλιούπολης, στο ανοιχτό Δημοτικό...
Έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στην προσπάθεια του Δήμου για μια καθαρή πόλη, σεβόμενοι τους...
 
 
Μετάβαση σε: / 6
 

 
 

 

copyright © Hellasnews.tv

e-mail:[email protected]
τηλ: 210 6930091
fax: 210 6930099