Γέμισε ποδήλατα το κέντρο της Μεταμόρφωσης

Με καλή διάθεση και πολλά χαμογέλα από μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο ετήσιος ποδηλατικός γύρος της πόλης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μεταμόρφωσης και το Τμήμα Αθλητισμού το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς περισσότεροι από 240 ποδηλάτες όλων των ηλικιών γέμισαν τους δρόμους της πόλης, χαρίζοντας σε κοινό και συμμετέχοντες υπέροχες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ευαισθητοποίησης στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης.
Το σύνθημα για την έναρξη της βόλτας με τα ποδήλατα έδωσε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Ευστράτιος Σαραούδας. Με αφετηρία μπροστά από το Δημαρχειακό Μέγαρο, οι ποδηλάτες διέσχισαν μία απόσταση πέντε συνολικά χιλιομέτρων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά έπαθλα στις σχολικές μονάδες και στους αθλητικούς συλλόγους που συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο, ενώ κληρώθηκε δώρο και ένα ποδήλατο, χορηγία του κ. Στέφανου Γατσούλη.
Η φετινή εκδήλωση είχε και μία ιδιαίτερη νότα, με την κεντρική πλατεία του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος να γεμίζει από αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, καθώς πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Λέσχης Κλασσικού Αυτοκινήτου -ΕΛΚΑ-, στατική έκθεση κλασικών οχημάτων που ταξίδεψαν το κοινό σε μία ξεχωριστή βόλτα στον χρόνο.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία “”Καστελλάνοι”, καθώς και την Ελληνική Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου -ΕΛΚΑ- για τις ξεχωριστές στιγμές που μας προσέφεραν και θα μείνουν ανεξίτηλα στις καρδιές μας, τον κ. Στέφανο Γατσούλη για τη χορηγία του ποδηλάτου, την εθελοντική ομάδα Ε.ΔΥ.ΔΑ, της οποίας οι εθελοντές διασώστες ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (το Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού, τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας) που συντέλεσαν στη διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για