Γιορτή στη γειτονιά… για τη φροντίδα του περιβάλλοντος μα

Ο  Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την incommon, μας προσκαλούν το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 11.00-13.00 (Εμπορικό Κέντρο Holargos Center), σε μια γιορτή στη γειτονιά για να περάσουμε όμορφα κάνοντας μαζί μια στροφή στον τρόπο που φροντίζουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη!

Μαζευόμαστε στο Εμπορικό Κέντρο του Χολαργού (Λεωφ. Περικλέους 56) από τις 11.00 έως τη 13.00 και μαθαίνουμε πώς να μετατρέπουμε τα υπολείμματα φαγητού και τα υπολείμματα της αυλής ή του κήπου μας σε εδαφοβελτιωτικό (λίπασμα)  πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πώς μειώνουμε τα τροφοσκουπίδια που πάνε στη χωματερή συμβάλλοντας στο να έχουμε έναν πιο υγιή πλανήτη!

Ακόμη, ενημερωνόμαστε για τον καφέ κάδο που συναντάμε στις γειτονιές μας και τον ρόλο του στην προσπάθεια να δώσουμε νέα αξία στα βιοαπόβλητα που καθημερινά προκύπτουν στον χώρο μας μειώνοντας παράλληλα τους ρύπους.

Στο πλαίσιο της γιορτής θα διεξαχθεί δωρεάν πρακτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω καθώς και για ενήλικες, όπου θα δοθούν βασικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές κομποστοποίησης. Τα διάφορα είδη κομπόστ και τα οφέλη τους, ο καφέ κάδος και το ρίχνουμε ή όχι μέσα του, το πώς κάνουμε κομποστοποίηση στο σπίτι είναι μερικά από όσα θα μάθουν όσοι και όσες συμμετέχουν. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα δοθούν μικροί καφέ κάδοι κουζίνας και μαγνητάκια ψυγείου ως χρήσιμα εργαλεία για την κομποστοποίηση στο σπίτι.

Ας κάνουμε όλοι και όλες σΤροφή στη γειτονιά μας μειώνοντας τα απορρίμματα,  επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας με τρόπο ωφέλιμο για εμάς και το περιβάλλον!

Ημερομηνία: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 – Διεξαγωγή δύο εργαστηρίων: 11:30 και 12:30 

Εμπορικό Κέντρο Holargos Center (Λεωφ. Περικλέους 56)-κεντρική είσοδος

Είσοδος: ελεύθερη

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στα εργαστήρια, απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στο: [email protected]

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για