Δήμος Γλυφάδας: «Όλοι μαζί φροντίσουμε την παραλία»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας, με το μείζον έργο του καθαρισμού και της αναβάθμισης και των πέντε ακτών, από το Δήμο Γλυφάδας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας, με το μείζον έργο του καθαρισμού και της αναβάθμισης και των πέντε ακτών. Μετά από εντατική προσπάθεια – και παρά το αντίξοο περιβάλλον που δημιουργούν οι ευρύτερες εξελίξεις – η δημοτική αρχή Γλυφάδας παραδίδει τις παραλίες καθαρές και λειτουργικές τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Παράλληλα, συνεχίζει το έργο εξωραϊσμού τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

glyfada paralia 2
 

O Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, κάλεσε τους λουόμενους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και επιμέλεια ώστε να βοηθήσουν να παραμείνουν καθαρές και ευπρεπισμένες οι ακτές της πόλης για όλη τη θερινή περίοδο. «Όλοι μαζί να φροντίσουμε τις παραλίες της Γλυφάδας, σεβόμενοι το έργο που έχει γίνει, τους γύρω λουόμενους και το περιβάλλον», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

 

glyfada paralia 4 glyfada paralia 6
 

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσβαση και στις πέντε ακτές της Γλυφάδας είναι ελεύθερη για το κοινό.

 
Αναλυτικότερα, οι εργασίες που έγιναν στην παραλία της Γλυφάδας είναι οι ακόλουθες:
 

•                    Καθαρίστηκαν οι παραλίες και οι γύρω χώροι και ολοκληρώθηκε η περισυλλογή των απορριμμάτων

 

•                    Αποψιλώθηκε ο περιβάλλων χώρος και έγινε συντήρηση του πρασίνου

 

•                    Τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων

 

•                    Εγκαταστάθηκαν ντουζιέρες, αποδυτήρια και χημικές τουαλέτες

 

•                    Απομακρύνθηκαν πέτρες, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα

 

•                    Τοποθετήθηκαν μοντέρνα παγκάκια

 

•                    Ενισχύθηκε ο φωτισμός

 

•                    Φυτεύτηκαν δεκάδες κουκουναριές, που δημιουργούν ένα σκιερό περιβάλλον

 

•                    Τοποθετήθηκαν ομπρέλες σε όλο το μήκος της παραλίας

 

 

glyfada paralia 3 glyfada paralia 1

 

•                    Εγκαταστάθηκε μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Το Seatrac δίνει το δικαίωμα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο πρωτοποριακός αυτός μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό τοποθετήθηκε ειδικός διάδρομος, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.

 

•                    Υπάρχουν πλέον ναυαγοσώστες, σε ειδικό πύργο επιτήρησης

 

•                    Εγκαταστάθηκε η πρώτη δημόσια δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη, στην πέμπτη παραλία του Δήμου. Η μικρή αυτή γωνιά γνώσης και πολιτισμού στη Γλυφάδα αποτελείται από μία μοντέρνα κατασκευή, στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης, με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Είναι αυτόνομη ενεργειακά, καθώς αξιοποιεί εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά στην οροφή της για να φωτίζεται, ενώ διαθέτει και οθόνη αφής με χρηστικές πληροφορίες για την ανταλλαγή βιβλίων και για το Δήμο Γλυφάδας.

 

glyfada paralia 5

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για