Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ του ΕΔΔΥΠΠΥ στο Δήμο Κηφισιάς

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε την εκμάθηση των πρώτων βοηθειών μέσα από το ΕΔΔΥΠΠΥ,  το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και τους Διασώστες της ΕΔΟΚ σε ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ»

Ο Δήμος Κηφισιάς και το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στο Άλσος Κηφισιάς το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές». Η παρουσίαση έγινε επ’ αφορμής των εγκαινίων της 70ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της στο εγγύς μέλλον.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Οι πρώτες βοήθειες, περιέχουν ενέργειες που είναι αναγκαίο να γνωρίζει κάθε άνθρωπος. Η ενημέρωση των δημοτών όλης της Ελλάδας μέσω του προγράμματος, από καταρτισμένους εκπαιδευτές, είναι καθοριστικής σημασίας»

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος κ. Χρήστος Λούμπιας, μέλη του ΔΣ Κηφισιάς, φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Ξυπολυτάς δήλωσε: « Η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και η υγεία το προνόμιο που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια Α΄Βοηθειών είναι ιδιαίτερα σημαντικά και μπορούν να φανούν χρήσιμα στον καθένα μας, γιατί προσφέρουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Γιατί η εκπαίδευση, σώζει ζωές. Στον Δήμο Κηφισιάς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε δράσεις που αναδεικνύουν το δημόσιο αγαθό της υγείας, της πρόληψης και του σεβασμού στη ζωή. Η ασφάλεια και η προστασία των συνανθρώπων μας είναι πάντα για εμάς προτεραιότητα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο εκπαιδευμένων πολιτών με στόχο να μην μένει κανένας αβοήθητος σε περίπτωση ανάγκης. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε τις δράσεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, οι οποίες συμβάλλουν στην ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών».

Ευχαριστούμε θερμά τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, για τη συνεργασία και τις πολύτιμες γνώσεις που παρείχαν στους πολίτες.

Alt
Alt
Alt

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για