Συνάντηση Κουτσούμπα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ .

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε στον Περισσό, με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

“Είναι πραγματικά μια πολύ κρίσιμη περίοδος αυτή που συναντιόμαστε. Εμείς ανταποκριθήκαμε αμέσως στο κάλεσμά σας γι’ αυτή τη συνάντηση. Πραγματικά υποφέρουν σήμερα οι δήμοι όλης της χώρας από τη μεγάλη υποστελέχωση σε προσωπικό. Οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και στην ίδια την εντατικοποίηση της δουλειάς και τον κίνδυνο εργατικών δυστυχημάτων και δυστυχώς ο κλάδος σας έχει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια και έχει οξυνθεί αυτή η κατάσταση. Μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα, λοιπόν, αυτά τα θέματα θα τα συζητήσουμε, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σην αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Πρέπει αυτή η πραγματική αντιπολίτευση που γίνεται στους δρόμους του αγώνα, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, είπε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα του κλάδου τους. Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υπηρεσίες των δήμων. Ακόμη αναφέρθηκαν στις μεγάλες μισθολογικές μειώσεις που συνδυάστηκαν με την περικοπή δώρων και επιδομάτων και τόνισαν τον αντεργατικό χαρακτήρα της διάταξης Βορίδη, με βάση την οποία οι δημοτικές αρχές υποχρεώνονται να ασκήσουν ένδικα μέσα εναντίον θετικών δικαστικών αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων. Ζήτησαν από το ΚΚΕ την ανάδειξη αυτών των ζητημάτων με όλους τους τρόπους και με κοινοβουλευτικά μέσα.

Ο ΓΓ της ΚΕ δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων εντός κι εκτός Βουλής, και θα στηρίξει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουν το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης με την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποτελούσαν ο πρόεδρος Νίκος Τράκας και οι Γιάννης Τσούνης, Σταματία Τσουμέα, Νικόλαος Κρέτσης, Βασίλης Πετρόπουλος, Σπύρος Κωνσταντάς και Αλέξανδρος Βαλσαμής. Εκ μέρους του ΚΚΕ στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για