Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παιδική δράση για τον Χρήστο Καπράλο – Ακολουθεί η ξενάγηση στο σπίτι-εργαστήριό του

Με μεγάλη επιτυχία και τη θερμή ανταπόκριση μικρών και μεγάλων ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 17ου Aegina Fistiki Fest, αφιερωμένη στον σπουδαίο γλύπτη Χρήστο Καπράλο.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με έναν δημιουργικό και διαδραστικό τρόπο το έργο και την καλλιτεχνική προσωπικότητα του Χρήστου Καπράλου, μέσα από τη δράση «Συνθέσεις και σχέσεις στη γλυπτική του Χρήστου Καπράλου», που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

Ξενάγηση στο σπίτι-εργαστήριο του Χρήστου Καπράλου

Ο Δήμος Αίγινας, στο πλαίσιο του 17ου Aegina Fistiki Fest, σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, διοργανώνει την επόμενη δράση, που απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο και το έργο του καλλιτέχνη και είναι η ξενάγηση στο σπίτι-εργαστήριο του Χρήστου Καπράλου, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 10:30 – 11:30.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν τον ιδιαίτερο χώρο όπου έζησε και δημιούργησε ο Χρήστος Καπράλος, έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή, την καλλιτεχνική του πορεία και το έργο του.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την Αρετή Πηγιαδίτη, ιστορικό της τέχνης και υπεύθυνη του Μουσείου Καπράλου.

Με τη δράση αυτή, το 17ο Aegina Fistiki Fest συνεχίζει να αναδεικνύει τη σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη της Αίγινας και τη βαθιά και διαχρονική σχέση του νησιού με τον Χρήστο Καπράλο και το έργο του.

Η συμμετοχή είναι απαραίτητη κατόπιν δήλωσης στο email: [email protected]

Διοργάνωση: Δήμος Αίγινας

Σε συνεργασία με: Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για