Πρώτο κουδούνι. Πρώτη τάξη. Μια πρώτη συνάντηση που θα θυμόμαστε

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο ΦΥΛΑΞ επισκέφθηκε το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, συναντώντας τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού.

Μέσα από μια όμορφη και διαδραστική δράση, τα παιδιά μίλησαν για την αγάπη, τη φροντίδα και τον σεβασμό προς τα ζώα και έμαθαν πως η φιλοζωία είναι μια στάση ζωής που ξεκινά από μικρή ηλικία. 🐾

Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη όταν ο ΦΥΛΑΞ μπήκε στις τάξεις, ενώ κάθε μαθητής πήρε μαζί του ένα μολύβι και μια κονκάρδα, αλλά κυρίως μια μικρή αποστολή: να γίνει κι εκείνος ένας φύλακας των ζώων. 💙

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στηρίζει δράσεις που καλλιεργούν στα παιδιά την ευαισθησία, την υπευθυνότητα και τον σεβασμό προς τα ζώα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με τον ΦΥΛΑΞ να ξεκινά το ταξίδι του στα σχολεία της χώρας.

Γιατί η Γενιά της Καλοσύνης ξεκινά από τα παιδιά. 🐾💙

Θερμές ευχαριστίες στην Περιφερειακή Σύμβουλο Λουκία Κεφαλογιάννη, στις Διευθύντριες των δύο σχολείων Αναστασία Τζήκα και Δήμητρα Κλάδη, καθώς και στην εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής Σπυριδούλα Μπιρμπίλη, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους.

Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Γκούμα, Εντεταλμένη Σύμβουλο για τη λειτουργία του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης για τα Αδέσποτα και Δεσποζόμενα Ζώα, για την πρωτοβουλία και την ουσιαστική συμβολή της στη δράση.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για