Λαϊκός ποδηλατικός αγώνας στο Σέιχ-Σου την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Από τη θέση «Πυροφυλάκειο» στο Σέιχ-Σου θα γίνει την Κυριακή 8 Μαρτίου η εκκίνηση του λαϊκού ποδηλατικού αγώνα, που οργανώνουν η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, ο Ποδηλατικός Όμιλος «ΒΕΛΟΣ», ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών για τους κατοίκους του Δήμου.

seixsou afisaΑπό τη θέση «Πυροφυλάκειο» στο Σέιχ-Σου θα γίνει την Κυριακή 8 Μαρτίου η εκκίνηση του λαϊκού ποδηλατικού αγώνα, που οργανώνουν η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, ο Ποδηλατικός Όμιλος «ΒΕΛΟΣ», ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών  για τους κατοίκους του δήμου.

 

Ο open (λαϊκός) αγώνας πραγματοποιείται ως παράλληλη δράση του «Πρωταθλήματος Μακεδονίας-Θράκης Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ)» της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης και του Ποδηλατικού Ομίλου «ΒΕΛΟΣ», στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων-Κορασίδων και Masters.

 

Είναι ο πρώτος ανοιχτός ποδηλατικός αγώνας που ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών φιλοδοξεί να καθιερώσει ως θεσμό με στόχο να δημιουργήσει μια ακόμη δραστηριότητα μέσω της οποίας μικροί και μεγάλοι θα «αγκαλιάσουν» και θα «ζήσουν» το δάσος.

 

Τόσο το πρωτάθλημα όσο και ο λαϊκός αγώνας θα διεξαχθούν στο Σέιχ-Σου, σε δύο, όμως, διαφορετικές διαδρομές, με κοινό τόπο εκκίνησης και τερματισμού το «Πυροφυλάκειο», όπου στο τέλος θα γίνουν και οι απονομές σε νικητές και συμμετέχοντες.

 

Το σφύριγμα για την έναρξη του «Πρωταθλήματος Μακεδονίας-Θράκης Ορεινής Ποδηλασίας» θα γίνει:

•    στις 10.30 π.μ., για τις κατηγορίες Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων-Κορασίδων
•    στις 11:45 π.μ. για την κατηγορία Μasters και
•    στη 1.15 μ.μ. για τις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων

 

Η διαδρομή cross country, που θα ακολουθήσουν οι διαγωνιζόμενοι, θα είναι 5,8 χιλιόμετρα. Οι βραβεύσεις θα αφορούν στην ανάδειξη των νικητών ανά κατηγορία και συγκεκριμένα:

•    1ος νικητής ανά κατηγορία: Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
•    2ος νικητής ανά κατηγορία: Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
•    3ος νικητής ανά κατηγορία: Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα
•    4ος, 5ος, 6ος νικητής ανά κατηγορία: Δίπλωμα

 

Λαϊκός αγώνας

 

Ο λαϊκός αγώνας θα αρχίσει στις 11.50 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής έχουν όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας από 15 ετών. Για τους ανήλικους απαραίτητη είναι η υπογραφή του γονέα-κηδεμόνα στο σχετικό έντυπο συμμετοχής, όπου θα πρέπει να αναγράφεται και ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν ειδική φόρμα συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και είναι σε θέση να αγωνιστούν, ενώ υποχρεωτική για όλους είναι η χρήση προστατευτικού κράνους.

Όπως και στο σκέλος του Πρωταθλήματος έτσι και στο λαϊκό αγώνα, οι βραβεύσεις θα αφορούν στην ανάδειξη των νικητών ανά κατηγορία:

•    1ος νικητής: Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
•    2ος νικητής: Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
•    3ος νικητής: Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα

Επίσης, σε όλους τους ποδηλάτες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

 

seixsou diadromi

 

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων

 

Παράλληλα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Εστιατορίου-Συσσιτίου, που λειτουργούν ο δήμος, η ΚΕΥΝΣ και το Κέντρο Εργάνη από το 2011, και μέσω των οποίων σιτίζονται καθημερινά τουλάχιστον 500 οικογένειες άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Στελέχη των κοινωνικών δομών καταπολέμησης της φτώχειας θα βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης  προκειμένου να παραλαμβάνουν κάθε υλική βοήθεια που οι συμπολίτες μας θα έχουν την καλοσύνη να προσφέρουν. Ιδιαίτερη ανάγκη καταγράφεται σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα παυσίπονα και αντιβιοτικά!

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για