Ένα ακόμη εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης για τον τόπο μας μπήκε πλέον σε στάδιο υλοποίησης, με την υπογραφή χθες 26 Φεβρουαρίου της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μαραθώνα, εκπροσωπούμενου από τον Δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Πρόκειται για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου της Νέας Μάκρης, που θα αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα, τη λειτουργικότητα, την ποιότητα ζωής, την προσβασιμότητα, αλλά και τη βιωσιμότητα της πόλης.

Μεταξύ άλλων το έργο θα περιλαμβάνει ανάπλαση της Πλατείας Νέας Μάκρης, αλλά και του παραλιακού μετώπου από το ύψος της Καλαφάτη έως την Αγίου Κωνσταντίνου, ασφαλτοστρώσεις, σύγχρονο φωτισμό, νέα πεζοδρόμια, διευκολύνσεις πρόσβασης για ΑμεΑ, αναμορφωμένους χώρους στάθμευσης, διαμόρφωση νέων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου και πολλά άλλα.

Το project είναι κόστους περίπου 10.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Η πρόταση από το Δήμο Μαραθώνος για την ένταξη του έργου στο σχετικό πρόγραμμα υποβλήθηκε τον Απρίλιο του 2021 και ένα χρόνο αργότερα έλαβε τη σχετική έγκριση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει ποτέ εξασφαλίσει ο Δήμος Μαραθώνα, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι βάσει του πλαισίου προδιαγραφών του, το έργο θα εξυπηρετήσει μια ουσιαστική βιοκλιματική ανάπλαση της περιοχής -οικονομικός φωτισμός τελευταίας τεχνολογίας, βιώσιμα υλικά χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, δενδροφυτεύσεις κ.ο.κ.

Όπως είναι κατανοητό η έναρξη των εργασιών δε θα συμπέσει με τις εργασίες της ΕΥΔΑΠ για το δίκτυο αποχέτευσης.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για