«Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Το πιο διάσημο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας θεατρικού συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλλο «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», επιμελείται και παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγ. Δημητρίου, σε παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου

dad pirantelloΤο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγ. Δημητρίου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα».

Πρόκειται για το πιο διάσημο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας θεατρικού συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλλο, το οποίο όταν πρωτοανέβηκε το 1921στη Ρώμη είχε ανάμεικτη υποδοχή από το κοινό. Το ίδιο δράμα όμως, όταν παρουσιάστηκε στο Μιλάνο σημείωσε τεράστια επιτυχία και απόκτησε ένθερμους υποστηρικτές.

 

Σύμφωνα με την πλοκή του έργου, οι θεατές παρακολουθούν τις πρόβες ενός θιάσου, όταν ξαφνικά εισβάλλουν στο θέατρο έξι χαρακτήρες οι οποίοι ζητούν από τον σκηνοθέτη να αναλάβει να γράψει την ιστορία τους και να την ανεβάσει. Οι χαρακτήρες ζητούν επίμονα να τους δοθεί ζωή, να τους επιτραπεί να αφηγηθούν την ιστορία τους. Για το σκοπό αυτό ο καθένας παρουσιάζει την ιστορία ειδωμένη από τη δική του οπτική γωνία.   

Οι παραστάσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο 25 & την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 με μεγάλη επιτυχία, θα επαναληφθούν στις 2, 3, 9, 10, 16 και 17 Μαΐου 2015.

 

Οι ενδιαφερόμενοι να τις παρακολουθήσουν θα πρέπει να βρίσκονται στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Δημητρίου 55) στις 8:15 μ.μ. στις προαναφερθείσες ημερομηνίες.  

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Σημειώνεται πως η παραγωγή είναι του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για