Ανοιχτή επιστολή Αντιδημάρχου Τουρισμού, Εξωστρέφειας, Επιχειρηματικότητας και Επικοινωνίας Φωτεινής Νάσσου

Αγαπητοί Συνδημότες,

Aνέλαβα πρόσφατα τα καθήκοντα μου στη νεοσυσταθείσα Αντιδημαρχία Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Επικοινωνίας, αποφασισμένη να εργαστώ σκληρά, για να φέρω εις πέρας την αποστολή, που μου ανέθεσε ο Δήμαρχος Κώστας Αλλαγιάννης.

Με σεβασμό στην αειφορία του περιβάλλοντος και στην ευημερία των κατοίκων του τόπου, κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες για να ξεκινήσει άμεσα ο θεματικός τουρισμός. Η ανάδειξη του πλήθους των σημείων φυσικού κάλλους που διαθέτει ο Δήμος Μαρκοπούλου, καθώς επίσης και των μοναδικών αγροτικών προϊόντων του.

Θέλω να υπογραμμίσω τη σημασία της από κοινού προσπάθειας των Αντιδημάρχων και των εργαζομένων του Δήμου και φυσικά με τη συνεργασία και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, για τη δημιουργία ενός και μοναδικού αφηγήματος για την περιοχή μας, που θα αυξήσει την τουριστική της επισκεψιμότητα, καλλιεργώντας τις υπεραξίες της.

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

  • Δημιουργία και ανάδειξη διαδρομών θεματικού ενδιαφέροντος με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τον θρησκευτικό και επιστημονικό τουρισμό
  • Ανάδειξη των αξιοθέατων, χώρων και δομών με πολιτισμική δραστηριότητα της πόλης, μέσω σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού
  • Προβολή τους σε αναγνωρισμένους διαδικτυακούς τουριστικούς οδηγούς παγκόσμιας εμβέλειας
  • Συμμετοχή του Δήμου μας σε ελληνικά και διεθνή δίκτυα πόλεων – αδελφοποιήσεις, συνέργειες με τόπους που έχουν κοινά χαρακτηριστικά
  • Αναβάθμιση της συμμετοχής του Δήμου μας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού
  • Καθιέρωση 10ήμερου ετήσιου φεστιβάλ οίνου και αγροτικών προϊόντων με πολλαπλές δράσεις
  • Υλοποίηση ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία και τους ανθρώπους του Δήμου μας, το Παρόν και το Μέλλον του.
  • Έκδοση έντυπου τουριστικού οδηγού για το σύνολο του Δήμου
  • Έκθεση αγροτουριστικών προϊόντων στο Πόρτο Ράφτη τους καλοκαιρινούς μήνες
  • Τοποθέτηση τουριστικού περιπτέρου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων και πρωτότυπων εμπειριών και δράσεων σε όλες τις γειτονιές του Δήμου (π.χ. Bike Festival κ.λ.π.), που μπορούν να μας δώσουν 12μηνο Τουρισμό.

Αυτός ο ευλογημένος τόπος, μας καλεί να τιμήσουμε και να αναγνωρίσουμε τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός στον άνθρωπο, ώστε να χτίσουμε το δικό μας «brand», δηλαδή την τουριστική ταυτότητά μας, που θα μας ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και θα μας εισάγει ως αναγνωρίσιμο και σοβαρό προορισμό, σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Ήδη δουλεύουμε ασταμάτητα, αξιοποιώντας κάθε γνωριμία, κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, κάθε υποδομή και δράση του κεντρικού Δήμου μας και κάθε ευρώ, που οι δημότες μας εμπιστεύτηκαν, ώστε να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, που θα ενισχύσει παράλληλα και την οικονομική του ανάπτυξη.

Επιπλέον, δημιουργούμε ένα δυναμικό διαδικτυακό εργαλείο, το οποίο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα προβάλλει και θα δυναμώνει την Τοπική Επιχειρηματικότητα. Πλέον, όποιος επιλέγει να υποστηρίζει με τις αγορές του την τοπική αγορά, θα αμείβεται και θα επιβραβεύεται. Είναι η πρώτη φορά, που ο Δήμος Μαρκοπούλου συντονίζει ένα τέτοιο πολυεργαλείο, το οποίο συγκεντρώνει και καταγράφει τα αιτήματα των επαγγελματιών της πόλης, αλλά και όσων ασχολούνται με τον τουρισμό και κυρίως προχωρά με όρους άριστης συνεργασίας και κοινών συνεργιών, για μια ολοκληρωμένη, σύγχρονη, στοχευμένη και διαρκής τουριστική προβολή.

Η Δημοτική αρχή, σε πλήρη συμφωνία με τους ιδιώτες επαγγελματικούς φορείς και τους θεσμικούς συνεργάτες, θα προχωρήσει σε διαβήματα συμπόρευσης με τους όμορους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής, ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές.

Η δουλειά μας για την προβολή του τόπου μας είναι αθόρυβη και άυλη.

Αναβαθμίζει την θεματολογία της τουριστικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, τονίζοντας τα ευρύτερα οφέλη που συνεπάγεται η τουριστική ανάπτυξη για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Και ναι, διαθέτουμε όλα τα καλά του Θεού, αυτό είναι το ξεχωριστό δώρο που θα μας διαφημίσει. Όμως αυτό που μας διακρίνει είναι η Υποδοχή και η Φιλοξενία, που πηγάζει μέσα από τους Ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Πρόκειται για μια ζεστή και αυθεντική φιλοξενία, που αγγίζει τα όρια της προσωπικής φιλίας.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τους αγρότες και τους επιχειρηματίες της περιοχής για την ανιδιοτελή προσφορά τη συνέπεια και τη ενεργή συμμετοχή τους, στην προσπάθειά μας.

Ευχαριστώ τον αρμόδιο τουριστικής προβολής κ. Σπύρο Φράγκο και το Γραφείο Τύπου του Δήμου μας, αποτελούμενο από τον κ. Δήμο Μπάτρη και την κ. Νεφέλη Συρίγου, που εργάζονται μαζί μου για τη μεγάλη εικόνα και την υλοποίηση του οράματος μας.

Το εγχείρημα της τουριστικής ανάκαμψης του τόπου μας είναι ευθύνη και χρέος όλων μας. Η επιτυχία του θα κριθεί από την ποιότητα της συνεργασίας μας, από την σκληρή και συστηματική μας δουλειά, από την χάραξη κοινής στρατηγικής με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους και από την εφαρμογή καλών πρακτικών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Μαρκοπούλου.

Η ένωση των δυνάμεων του Δήμου μας είναι το συστατικό της επιτυχίας και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει!

Με εκτίμηση,

Η Αντιδήμαρχος
Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας,
Εξωστρέφειας και Επικοινωνίας

Φωτεινή Νάσσου

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για