Διαρκής η στήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Όραμα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού είναι να υποστηρίζει εμπράκτως τους συνανθρώπους, ενήλικες και παιδιά, που βρίσκονται σε ανάγκη, αφήνοντας ένα ουσιαστικό και θετικό αποτύπωμα στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Απόδειξη αυτού αποτελεί η συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσω της δημιουργίας του Συνεργαζόμενου Κέντρου «Γέννασις», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας για τη σημασία της προσφοράς αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, αλλά και της εγγραφής νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών.

Στις 26/01/2024 ο Αν. Kαθηγητής Παιδιατρικής και Αιμοτολογίας και Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Στέλιος Γραφάκος, προσκεκλημένος από το Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο και την Αντιδήμαρχο Λίλα Σουρανή, επισκέφτηκε το συνεργαζόμενο κέντρο εγγραφής δοτών Μυελού των Οστών «Γέννασις» που στεγάζεται στο νέο Πολυίατρείο Παπάγου. Οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δράση του Συλλόγου, να δώσουν στοματικό επίχρισμα (σάλιο) και να συμπληρώσουν την αίτηση του Συλλόγου ώστε να εγγραφούν στην Τράπεζα Εθελοντών δοτών.

Την ίδια μέρα, το παρόν δήλωσε και η Επιστημονική Ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ (Εργαστήριο iMedPhys) με επικεφαλής τον Καθηγητή Παναγιώτη Μπαμίδη, της οποίας τα μέλη κ. Ευαγγελία Ρωμανοπούλου και κ. Βασιλική Ζηλίδου, δήλωσαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο σημαντικό έργο του Συλλόγου, παραδίδοντας τεχνολογικό εξοπλισμό (δύο tablets) ως μία ένδειξη αλληλεγγύης και προσφοράς.

Το συγκινητικό αυτό κλίμα κορυφώθηκε με το Δήμαρχο να παραχωρεί στο Σύλλογο μέρος των αδειών χρήσης του Προγράμματος Νοητικής Ενδυνάμωσης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Φροντίδας LLM Care, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος των παιδιών που φιλοξενούνται στην Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη».

Με τη δύναμη της σύμπραξης συνεργασίας του Δήμου μας με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, δημιουργούμε ένα δίκτυο φροντίδας, υποστήριξης και προσφοράς στο Συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη.

Ενώνουμε δυνάμεις με ένα σπουδαίο μήνυμα: Δώσε ΕΛΠΙΔΑ, Δώσε ΖΩΗ, γίνε εθελοντής δότης Μυελού των Οστών.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για