Ημέρα αφιερωμένη στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Μια ημέρα αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα ήταν η προηγούμενη Κυριακή στο Κτήμα Φιξ. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής οργάνωσε ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του μεγαλύτερου πάρκου της πόλης, να γνωρίσουν τα αδέσποτα ζωάκια που φροντίζει το δημοτικό Γραφείο Αστικής Πανίδας – μέσα από το ειδικό Πρόγραμμα Προστασίας του  Δήμου – αλλά και αντίστοιχα ζώα από προγράμματα όμορων δήμων. Αποτέλεσμα τούτου, αρκετά από τα ζωάκια, σκυλάκια και γατάκια, να υιοθετηθούν, βρίσκοντας ένα καινούργιο σπίτι, γεμίζοντας χαρά τη νέα τους οικογένεια.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες σχολείων από την βορειοανατολική Αττική, ανάμεσά τους και το Ηράκλειο, που συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα στον σχετικό διαγωνισμό τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος με θέμα «Αγαπάμε και Φροντίζουμε τα Αδέσποτα Ζώα».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που επισκέφθηκαν σήμερα το Κτήμα Φιξ και αποφάσισαν να υιοθετήσουν κάποιο από τα ζωάκια μας. Έχοντας και ο ίδιος βάλει στην οικογένειά μου ένα από αυτά τα αδέσποτα σκυλάκια τα τελευταία χρόνια, μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι όχι μόνο δεν θα το μετανιώσουν, ίσα ίσα θα δουν την ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο. Επίσης, να συγχαρώ όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό του ΣΒΑΠ και μας γέμισαν με όμορφες ζωγραφιές, βοηθώντας μας να στείλουμε το μήνυμα ότι πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Θυμίζουμε, εάν κάποιος ή κάποια θέλει να υιοθετήσει ένα από τα αδέσποτα ζώα του Προγράμματος Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα του Γραφείου Αστικής Πανίδας 2132000144, 2132000114 ή να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση [email protected].

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για