Με Εθνική Υπερηφάνεια ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Ασπροπύργου

Τρίτη, 26 Μαρ 2024 3:01 μμ | Δελτία Τύπου,

Με υπερηφάνεια και λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Ασπρόπυργο!

Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ασπρόπυργο. Εκατοντάδες πολίτες καμάρωσαν τους νέους και τις νέες της πόλης μας, που παρέλασαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Η δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου κ.Ιωάννη Ηλία, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, καθώς και εκπροσώπων των φορέων και συλλόγων της πόλης. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεγάρων & Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο Συνταγματάρχης Εφοδιασμού Μεταφορών κος Γεώργιος Ζορμπάς, ο Βουλευτής Δυτ.Αττικής κος Λιάκος Ευάγγελος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κος Σιάτρας Χαράλαμπος και ο Διοικητής Αστυνόμος Α’ του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου κος Μπατσαράς Δημήτριος.

Ακολούθησε εκδήλωση, στην πλατεία Ηρώων, με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Ιωάννης Ηλίας που μεταξύ άλλων είπε:
«Με αισθήματα συγκίνησης, θαυμασμού και υπερηφάνειας κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στεκόμαστε μπρος στα ηρώα των προγόνων μας.
Συγκίνησης για την ηρωική θυσία τόσων και τόσων ηρώων μας.
Υποσχόμενοι βέβαια πως θα κρατήσουμε αυτά που μας παρέδωσαν, έτοιμοι να υποστούμε κάθε θυσία για να υπερασπίσουμε τα όσια και τα ιερά του Έθνους.
Όλοι μαζί, διατηρώντας τις παραδόσεις μας και κάνοντας πράξη την ομόνοια την ενότητα και την αδελφοσύνη, οδηγώντας την Ελλάδα, την πόλη μας τον Ασπρόπυργο, στην πρόοδο και στην ευημερία. Και αυτό ας αποτελέσει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη σας θυσία Αθάνατοι Ήρωες.
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 !
Ζήτω η Ελλάδα! »

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου κορυφώθηκε με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.

*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για