Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών ολοκληρώθηκε η 1η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2016 στο Πεντελικό

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, αιρετών των Δήμων Μελών και εργαζομένων, προσκόπων και οδηγών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Δενδροφύτευση για το 2016 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, αιρετών των Δήμων Μελών και εργαζομένων, προσκόπων και οδηγών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Δενδροφύτευση για το 2016 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

 

Όλοι μαζί ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά εφέτος στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και γνωστού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού στηρίζοντας για άλλη μία φορά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

 

spap dentofyteusi 1 spap dentofyteusi 5

 

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ (στο πλαίσιο των δράσεων του «Όλοι μαζί μπορούμε») και τον συντονισμό του Προέδρου του Συνδέσμου και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου.

 

Την 1η  δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα  με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός και ο  Δασάρχης Πεντέλης  Αθανάσιος Ρέππας.

 

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Βαγγέλης Πάνου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Φωτεινή Βρύνα, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Διονύσου Παναγιώτης Τσούκας, η πολιτευτής ΝΔ Β’ Αθηνών Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωσταντόπουλος και από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ο Αλέκος Κόκκαλης.

 

spap dentofyteusi 3 spap dentofyteusi 6

 

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι  εθελοντές του Σ.Π.Α.Π και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

 

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

 

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση των παιδιών, των γονέων, των προσκόπων και οδηγών, των συλλόγων και ομάδων πολιτών καθώς και των εθελοντών μας, που κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας.  O καιρός ήταν ο καλύτερος σύμμαχος, μιας και μάλλον διανύουμε Αλκυονίδες μέρες, οπότε ευνοήθηκαν εκατοντάδες εθελοντές να ανέβουν και σήμερα στο βουνό και να συμμετάσχουν και στη σημερινή μας δράση.  Για μία ακόμη φορά απεδείχθη ότι το αίσθημα του εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή μας και στην κατεύθυνση της αύξησης του εθελοντικού κινήματος θα πορευτούμε και στη νέα χρονιά.  Σήμερα βάλαμε ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλουν από κοινού ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΙ για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό.  Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

 

Και το 2016 θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος, με αναδασώσεις, ποτίσματα, διανοίξεις δασικών δρόμων, δημιουργία υποδομών πρόληψης και ότι άλλο απαιτείται.  

 

spap dentofyteusi 2 spap dentofyteusi 4

 

Προγραμματίζουμε άμεσα, στις 25 Φεβρουαρίου, μία ακόμη μαθητική αναδάσωση και θα κλείσουμε την πρώτη φυτευτική περίοδο του 2016 την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου γιορτάζοντας τα Κούλουμα με Δενδροφύτευση στο Πεντελικό.

 

Παράλληλα θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη δραστηριοποίηση του Συνδέσμου μας σε όλο το φάσμα των τομέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας, καθώς και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τομείς όπως ο κοινωνικός, βοηθώντας όποτε και όσο μπορούμε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας.  Ακόμη στοχεύουμε στον πολιτισμό, στο μαζικό αθλητισμό και όπου αλλού μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι’.

 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για