ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ» ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Παιδικά χαμόγελα, θέατρο, φαντασία και δημιουργία την πρώτη ημέρα της μεγάλης γιορτής για τα παιδιά.
Με παιδικά χαμόγελα, θεατρική διάθεση και πολύ μεγάλη ανταπόκριση ξεκίνησε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ «Πι και Φι», που διοργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, προσφέροντας στα παιδιά και τις οικογένειές τους μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία.
Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και γιορτινό κλίμα, με τους χώρους της Οικίας Θάλειας Διπλαράκου, να μετατρέπονται σε έναν ζωντανό χώρο πολιτισμού, παιχνιδιού, έκφρασης και δημιουργίας.
Στην έναρξη του Φεστιβάλ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, καθώς και η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών & Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης, εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλαιού Φαλήρου και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Παπακωστόπουλος, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της συνεργασίας της αυτοδιοίκησης με την εκπαιδευτική και γονεϊκή κοινότητα.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε:
«Το “Πι και Φι” γεννήθηκε από την ανάγκη να προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης μας όμορφες, ποιοτικές και ουσιαστικές πολιτιστικές εμπειρίες. Η μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη κιόλας ημέρα μας γεμίζει χαρά και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.Θέλουμε το Φεστιβάλ να γίνει ένας αγαπημένος θεσμός του Παλαιού Φαλήρου, ένας θεσμός που θα φέρνει κάθε χρόνο τα παιδιά και τις οικογένειές τους πιο κοντά στο θέατρο, την τέχνη και τη δημιουργία. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτή η προσπάθεια πραγματοποιείται μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους φορείς της πόλης.Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, αλλά κυρίως τα παιδιά και τους γονείς τους που το αγκαλιάζουν. Το χαμόγελό τους είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας».
Το πρόγραμμα του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ «Πι και Φι» έχει σχεδιαστεί από την ομάδα Κοκού – Μουκλό και τη Βάσω Γιαρένη και περιλαμβάνει θεατρικές και παραστάσεις κουκλοθεάτρου, δημιουργικές αφηγήσεις και δράσεις γεμάτες χιούμορ, φαντασία και ευαισθησία.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από 8 έως και 13 Σεπτεμβρίου 2026, με ώρα έναρξης 19:00, σε σχολικές αυλές και πολιτιστικούς χώρους του Παλαιού Φαλήρου, με ελεύθερη είσοδο.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν και στηρίζουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Παλαιού Φαλήρου, το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου.
Ευχαριστούμε την Υπηρεσία Πολιτισμού και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πράπα για την φροντίδα και την επιμέλεια του χώρου που φιλοξένησε την πρώτη ημέρα του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ “Πι και Φι”, στην οικία Θάλειας Διπλαράκου, με τον υπέροχο κήπο της.
Τον συντονισμό της διοργάνωσης έχει η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και Δημοτικών Βιβλιοθηκών Παλαιού Φαλήρου, Μαίρη Τρύφων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Η πρώτη ημέρα απέδειξε ότι το «Πι και Φι» έχει ήδη κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των παιδιών και των οικογενειών της πόλης.
Η μεγάλη παιδική γιορτή του Παλαιού Φαλήρου μόλις ξεκίνησε και συνεχίζεται έως τις 13 Σεπτεμβρίου!






