Ομιλία ενίσχυσης της Φιλοζωικής συνείδησης στα σχολεία του Δήμου Διονύσου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Φιλοζωίας, πιστή στην εξαγγελία της για εξωστρέφεια, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, την πρώτη από τις 5 προγραμματισμένες ομιλίες ενίσχυσης της Φιλοζωικής συνείδησης στα σχολεία του Δήμου…

Οι μαθητές του Γυμνασίου Άνοιξης άκουσαν, σε 3 βάρδιες, την διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια Σωτηρία Κυριαζή να τους αναλύει τι να κάνουν όταν βρεθούν ενώπιον σκύλων σε βόλτα, πεζοί ή με ποδήλατο. Αναλύθηκε η γλώσσα του σώματος των σκυλιών, σε τι χρειάζεται να είναι έτοιμος κάποιος για να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο, πως προσεγγίζεις έναν σκύλο που δεν γνωρίζεις.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Φιλοζωίας κος Γιώργος Κομνηνάκης ενημέρωσε τους μαθητές για την προγραμματισμένη Ημέρα Υιοθεσίας στις 18 Φεβρουαρίου στην Πλατεία της Δροσιάς. Τους παρότρυνε να αντιδρούν όταν βλέπουν στο περιβάλλον τους κακοποίηση ζώου, να μην το προσπερνούν. Τους ενημέρωσε, τέλος, ότι υπάρχει τηλεφωνική γραμμή στον Δήμο για να ενημερώνουν τους αρμόδιους όταν ένα βρίσκουν ζώο άρρωστο, τραυματισμένο ή επικίνδυνο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η κυρία Ελένη Ζάχαρη, εθελόντρια, το σύνολο σχεδόν των παρόντων καθηγητών και 2 σκυλιά, ο 5χρονος Ντόγκυ και η μόλις 3,5 μηνών Πάφυ.

Η επόμενη προγραμματισμένη ομιλία είναι την επόμενη Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Σχολείο της Σταμάτας. Στόχος της Αντιδημαρχίας είναι μία ομιλία κάθε εβδομάδα σε σχολεία της περιοχής ενώ σύντομα στο πρόγραμμα θα μπούνε και τα ΚΑΠΗ.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για