Ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει για το θέατρο Ολύμπια, δημοτικο μουσικό θέατρο «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»

Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς #OLYTALKS στο επίσημο κανάλι του στο YouTube, με καλεσμένο τον διεθνούς ακτινοβολίας αρχιμουσικό και σκηνοθετη, Γιώργο Πέτρου.

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς #OLYTALKS, ο Γιώργος Πέτρου μιλά για την διαδρομή του στον κόσμο της όπερας, για σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του αλλά και για την σχέση του με το Θέατρο Ολύμπια.

Ο ίδιος μάλιστα, θα βρεθεί ξανά στο ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας, το Σάββατο 2 Μαρτίου αυτή τη φορά για να διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στην συναυλία «Ο συνθέτης του Θεού». Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον αυστριακό συνθέτη Anton Bruckner, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους εκπροσώπους του ύστερου ρομαντισμού.

Μπείτε στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Ολύμπια, Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας» και δείτε το δεύτερο επεισόδιο της σειράς

#OLYTALKS.https://youtu.be/LRKlDWEpJNg

Βιογραφικό Γιώργου Πέτρου

Ο Γιώργος Πέτρου, ένας από τους πλέον διακεκριμένους διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του, διαγράφει μια λαμπρή διεθνή σταδιοδρομία, με τακτικές εμφανίσεις σε σπουδαία θέατρα και αίθουσες συναυλιών και συνεργασίες με διάσημες ορχήστρες. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα, διαθέτοντας ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και την όπερα. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί παράλληλα και με τη σκηνοθεσία μουσικού θεάτρου και όπερας, υπογράφοντας σημαντικές παραγωγές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2021 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο ιστορικό International Handel Festival του Γκέτινγκεν. Έχει τιμηθεί με το δισκογραφικό βραβείο ECHO Klassik, ενώ ήταν υποψήφιος στα βραβεία Grammy 2018 για την καλύτερη ηχογράφηση όπερας. Η γαλλική κυβέρνηση τον τίμησε με τον τίτλο του «Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών», ενώ η Royal Academy of Music του Λονδίνου με τον τιμητικό τίτλο «Associate» (ARAM). Η Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής τού απένειμε το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής για το 2018. Ο Γιώργος Πέτρου έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ηχογραφήσεις για τις μεγαλύτερες διεθνείς δισκογραφικές εταιρείες (Deutsche Grammophon, Decca, Oehms Classics, MDG), οι οποίες έχουν αποσπάσει σημαντικότατες διεθνείς διακρίσεις. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Royal College of Music και τη Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφίες της ίδιας της Βασιλικής Ακαδημίας και του Ιδρύματος Ωνάση.ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 881 7072

e-mail: [email protected]

Εκδοτήριο: Μαυρομματαίων 39, Αθήνα 10434

Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: από Δευτέρα έως και Κυριακή, 9π.μ.– 9μ.μ.

Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο θέατρο, Ακαδημίας 59, Αθήνα, δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για