Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στην κοπή της βασιλόπιτας του ΕΔΔΥΠΠΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, καθώς και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε: «Το ΕΔΔΥΠΠΥ έχει ως πυξίδα την ευημερία και την προαγωγή της Υγείας των πολιτών, μέσα από προγράμματα τα οποία έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση, με την ιατρική κοινότητα και τους επιστημονικούς φορείς αρωγούς μας σε αυτή την προσπάθεια, στοχεύουμε στην προαγωγή της υγείας των πολιτών μας».

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννη Φωστηρόπουλου, καθώς και του Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη ως Δήμος του δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα.

Τον Δήμο Γαλατσίου εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας κα. Ευφροσύνη Μπούρα – Πολυχρονοπούλου, η συντονίστρια του Δήμου Γαλατσίου κα. Μαύρα Χατζηδημητρίου και η αναπληρώτρια συντονίστρια κα Ειρήνη Ταλαγάνη.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτιού Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, είναι 242 Δήμοι, 2 Περιφέρειες και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για