Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας πρωτοπορεί στην ανακύκλωση με την τοποθέτηση μωβ κάδων

Ένα ακόμα ρεύμα ανακύκλωσης δημιουργεί ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας με την εγκατάσταση 30 μωβ κάδων για τη συλλογή ενδυμάτων και υποδημάτων.

Δίκτυο μωβ κάδων για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων θα αρχίσει να αναπτύσσεται άμεσα στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας καθώς υπογράφηκε το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Αρμοδίου Γ. Δρίκου και της εταιρείας Recycom.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία του Δήμου 30 κάδοι στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν ρούχα και παπούτσια.

Μετά την υπογραφή της συνεργασίας ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Γ. Δρίκος δήλωσε: «Η ανακύκλωση αποτελεί ένα στοίχημα για κάθε δημοτική αρχή. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε την συνεργασία που δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο ώστε να ξεκινήσει η τοποθέτηση 30 μωβ κάδων. Με το πρόγραμμα αυτό μειώνεται ο όγκος απορριμμάτων που καταλήγει στις χωματερές ενώ παράλληλα υπάρχει σημαντικό ανταποδοτικό όφελος προς τα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου μέσω προσφοράς τροφίμων και  δωροεπιταγών. Υπηρετούμε έναν διττό στόχο μέσα από αυτό το πρόγραμμα, αφενός μεν, την προώθηση της ανακύκλωσης σε είδη μεταχειρισμένα, μέσα από την οποία διασφαλίζουμε ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας, αφετέρου δε την εξοικονόμηση πόρων για τη στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας.»

Στόχος του Δήμου να εκτρέψει τεράστιες ποσότητες ρούχων και παπουτσιών από την υγειονομική ταφή (χωματερή), συμβάλλοντας στην εξασφάλιση πόρων και ενέργειας, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον.

Τα οφέλη του προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων

  • Συμβολή σε ένα καθαρότερο και υγιεινότερο περιβάλλον
  • Εξοικονόμηση οικονομικών πόρων και ενέργειας
  • Εξοικονόμηση χρημάτων για τους πολίτες μέσω των Ανταποδοτικών Τελών από την μη ρίψη επιπλέον όγκου αποβλήτων σε ΧΥΤΑ
  • Μείωση όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ και του κόστους Υγειονομικής Ταφής και συλλογής απορριμμάτων
  • Μαθαίνουμε στα παιδιά μας την αξία της ανακύκλωσης

Οι μωβ κάδοι θα καλύπτουν σχεδόν κάθε γειτονιά της πόλης και θα  βρίσκονται σε πλατείες, έξω από σχολεία, παιδικές χαρές, σούπερ μάρκετ και άλλα κεντρικά και προσβάσιμα από όλους σημεία.

Στην υπογραφή του συμβολαίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και της εταιρείας Recycom παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Γ. Δρίκος, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Recycom κ. Ευάγγελος Αράπης και ο Αντιδήμαρχος Καθαρίοτητας – Ανακύκλωσης & Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Ρόκας.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για