ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΤΕΓΑΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ» –
Ενσωμάτωση μέσω Τέχνης:
Μια εμπειρία Συναίσθησης & Κοινωνικής Ένταξης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους» του διαδημοτικού σχήματος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ
ως Διαχειριστική Αρχή, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, η Ομάδα Έργου συνόδεψε τους ωφελούμενους του προγράμματος στη θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία». Η θεατρική Ομάδα Θ’εραστές παρουσίασε την παράσταση “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Μάριου Μακρόπουλου.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και να απολαύσουν την καλλιτεχνική έκφραση, ως μέσο ενθάρρυνσης και ανάπτυξης. Ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην παράσταση και απόλαυσαν κάθε στιγμή του θεατρικού ταξιδιού. Στόχος μας είναι μέσα από αυτήν την εμπειρία να καταλάβουν, ότι η ψυχαγωγία δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αναγκαία αποδραστική εμπειρία για την ψυχο-κοινωνική μας ευημερία.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, προς το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Βύρωνα για την πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξη.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για