ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024

Σας ενημερώνουμε πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αποκριάς 2024, ο Δήμος Ελευσίνας πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερο εκδηλώσεων στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 16.30 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση των μασκαράδων στη Μαγούλα επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, με αφετηρία την οδό Θριασίου πεδίου, στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά. Μετά την καρναβαλική παρέλαση, ακολουθεί διαδραστικό πρόγραμμα με κλόουν και ζογκλέρ με διαγωνισμούς, παιχνίδια, τρισδιάστατα μπαλόνια, δωράκια & ζογκλερικά νούμερα.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί δίνουμε ραντεβού στην Ελευσίνα, με τον πεζόδρομο της Νικολαΐδου να έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά. Οι μελωδικοί ήχοι από την Φιλαρμονική του δήμου μας, δίνουν την εκκίνηση της ημέρας. Σταθμοί απασχόλησης με καλλιτεχνικά Εργαστήρια, εκπαιδευτικό παραδοσιακό διαδραστικό δρώμενο «Γαϊτανάκι», Ομαδικά παιχνίδια και πολλά ακόμα συμπληρώνουν τη γιορτή με αποκορύφωμα το παραδοσιακό έθιμο της «Καμήλας», μια συμμετοχική αποκριάτικη πορεία με τραγούδια και χορό. Ξεκινώντας από το δημαρχείο της πόλης, μας οδηγεί ομάδα μουσικών και το τμήμα Παραδοσιακών χορών του δήμου μας και όλοι μαζί τραγουδάμε και χορεύουμε γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.

Ακολούθως της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, παρακαλούμε οργανωθείτε σε γκρουπ, επικοινωνήστε μας τη θεματολογία σας, καθώς και τον αριθμό των συμμετεχόντων του συλλόγου/φορέα σας στις δραστηριότητες στην Ελευσίνα, καθώς και στη μεγάλη παρέλαση μασκαράδων στη Μαγούλα.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλούν λίστες με τις διαθέσιμες αποκριάτικες στολές, αλλά και τις ημερομηνίες, κατά τις οποίες θα κληθείτε να τις παραλάβετε, ενώ σημειώνεται πως θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για