Στο Θυσιαστήριο των 200 Κομμουνιστών τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης από τους προσκόπους

Με μια συγκινητική τελετή στον τόπο της Θυσίας των 200 Κομμουνιστών Ηρώων τιμήθηκε από την Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Νότιας Αττικής και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Καισαριανής η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης.

Πρόκειται για μια προσκοπική επέτειο που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννηση του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέιντεν Πάουελ. Την ημέρα αυτή οι πρόσκοποι συλλογίζονται τις αξίες των έργων τους, ανανεώνουν την υπόσχεσή τους και αποστέλλουν τις ευχές τους σε όλους όσους ανήκουν στη μεγάλη αυτή παγκόσμια οικογένεια.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόδημος Κατσαρέλης.

Μετά το τέλος της τελετής στο χώρο του Θυσιαστηρίου ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημαρχείου Καισαριανής. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καισαριανής εξήρε την επιλογή των προσκόπων να αποδώσουν φόρο τιμής στους 200 εκτελεσμένους Κομμουνιστές με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Θυσία τους.

Παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Προοπτική» Ευγένιος Μαζαράκης, ο επικεφαλής της «Ανυπόταχτης Καισαριανής» Μιχάλης Μιλτσακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Γαβριλάκης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για