ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΕΙΣΜΟΥ, ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ & ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Ο Δήμος Ασπροπύργου, δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου του, κ. Μάρκου Μάμα, επικεφαλής στελεχών του Δήμου που εμπλέκονται στο κεφάλαιο Πολιτική Προστασία, συμμετείχε στην Ημερίδα, που διοργάνωσε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, της οποίας ηγείται ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ. / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στην εν λόγω Ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των ανωτέρω φορέων, για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Εκτίμηση κινδύνων σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής. Αποτελέσματα που αφορούν στην κατάρτιση εκθέσεων για τον κίνδυνο πλημμύρας, πυρκαγιάς και σεισμού, σε επιλεγμένες περιοχές της περιφέρειας Αττικής, στη δημιουργία κατάλληλου γεωπληροφοριακού, διαδικτυακού συστήματος και στην οργάνωση των παραγόμενων πληροφοριών στο εν λόγω σύστημα.

Οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τα Τοπικά, Επιχειρησιακά, Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας( Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) των Δήμων, θα αξιοποιήσουν τα ανωτέρω στοιχεία, για το σχεδιασμό μέτρων πρόληψης, για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών, την έγκαιρη εκτίμηση κινδύνου και τελικά την αποτελεσματική διαχείριση οιασδήποτε κρίσης, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες από επικείμενες καταστροφές.

Μιλώντας για το κομμάτι που αναλογεί στο Δήμο Ασπροπύργου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Μάρκος Μάμας, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής, για το πολύτιμο εργαλείο, που θέτει στη διάθεση του Δήμου, ενώ διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα, για την αξιοποίησή του. «Ο Ασπρόπυργος, στο παρελθόν, πλήρωσε βαρύτατο τίμημα, ειδικά από τις πυρκαγιές, τους εμπρησμούς, να το πω σωστότερα», τόνισε χαρακτηριστικά. «Με δεδομένο το πλαίσιο που θέτει η η Προγραμματική Σύμβαση των συνεργαζόμενων φορέων, ο Δήμος μας θα ανταποκριθεί στο τμήμα που του αναλογεί, προσβλέποντας σε άμεσα αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Μάμας.

Στην ομάδα του Δήμου, που εκπροσωπήθηκε στην Ημερίδα, συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Δημοτικής Αστυνομίας, που πρωταγωνιστούν στις δράσεις του τοπικού, επιχειρησιακού, συντονιστικού Οργάνου, που καλείται να εφαρμόσει τα μέτρα πρόληψης και καταστολής κινδύνων, στο Δήμο Ασπροπύργου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για