Το ολοκαύτωμα των χωριών των Καλαβρύτων για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη

Η HellasNews.TV παρουσιάζει το επίκαιρο και συγκλονιστικό ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στους Νεκρούς της Λευτεριάς» των δημιουργών – κινηματογραφιστών Γιάννη και Σπύρου Κακολύρη, σε παραγωγή της ΕΡΜΗΣ PRODUCTION, για το ολοκαύτωμα των χωριών των Καλαβρύτων.

Με πρωταγωνιστές τους επιζώντες του ολοκαυτώματος και τους συγγενείς των θυμάτων και άξονα τις αφοπλιστικές μαρτυρίες τους, ο θεατής παρακολουθεί το συγκλονιστικό χρονικό των γεγονότων που σημάδεψαν, το Δεκέμβρη του 1943, τα μαρτυρικά χωριά των Καλαβρύτων. Η πιο βαριά περίπτωση πολεμικού εγκλήματος στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η σφαγή των Καλαβρυτινών και η ολική καταστροφή της πόλης και των χωριών ως αντίποινα για την προηγούμενη εκτέλεση 77 Γερμανών αιχμαλώτων από τους αντάρτες, αναβιώνει μέσα από τα μάτια όσων έζησαν τη φρίκη εκείνων των ημερών.

Το ντοκιμαντέρ που ξυπνά μνήμες και αναμοχλεύει σπαραχτικές εικόνες, ολοκληρώθηκε το 2007, αξιοποιώντας ένα μικρό μόνο μέρος από το διαθέσιμο υλικό, παρουσιάζεται σήμερα, πιο επίκαιρο από ποτέ, συμβάλλοντας στην ιστορική έρευνα και αποτελώντας αντίδοτο στη λήθη και αφορμή για προβληματισμό.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για