Το 2026-27 θα λειτουργήσει το σχολείο-κόσμημα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του εμβληματικού σχολείου για παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση, από όλη την Αττική. Ενός έργου, που θα αποτελέσει σταθμό στην ειδική εκπαίδευση και θα σημάνει τη γεφύρωση των άτυπων διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των μαθητών. Ενός σχολείου, που θα στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες των οικογενειών για ό,τι πολυτιμότερο έχουν: τα παιδιά τους.
«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα ολοκληρώσουμε για την πόλη μας και για τα παιδιά μας. Για να έχουν όλα την εκπαίδευση που τους αξίζει, χωρίς διακρίσεις, εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Αναφέρομαι στο πρώτο – και αληθινά ξεχωριστό – ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα μας! Όλα τα βήματα γίνονται με μεγάλη προσοχή, μελετημένα και μεθοδικά, με πολλή και συστηματική δουλειά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:
«Γκρεμίσαμε το παλιό και εγκαταλελειμμένο 2ο δημοτικό σχολείο (Βέμπο & Λόντου). Προχωρήσαμε με τη μελέτη, εξασφαλίσαμε την πλήρη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, βγάλαμε την οικοδομική άδεια, κάναμε διεθνή διαγωνισμό και η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει. Οι εργασίες τρέχουν πλέον με γοργούς ρυθμούς για το πρότυπο ειδικό δημοτικό σχολείο του Δήμου Γλυφάδας, για τα παιδιά μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής υστέρησης.
Ένα σχολικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας περίπου 4000τμ, με πρωτοποριακό πραγματικά σχεδιασμό – ευχαριστούμε την αρχιτεκτονική ομάδα Klab και τον Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο – με αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρο, πισίνα με αποδυτήρια, αίθουσες λογοθεραπείας, κινησιολογίας, φυσιοθεραπείας, ψυχολόγων. Το αμφιθέατρο μάλιστα δυναμικότητας περίπου 500 ατόμων, θα χρησιμοποιείται εκτός σχολικού ωραρίου και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας. Επιτρέψτε μου να πω ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα σχολείο – είναι μια ελπίδα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική, αλλά και για τις οικογένειές τους. Έτσι το αισθανόμαστε και για αυτό έχουμε βάλει όλη μας την αγάπη και θα κάνουμε και αυτή τη φορά κατάθεση ψυχής για την άρτια αλλά και έγκαιρη υλοποίηση του ξεχωριστού αυτού έργου.
Αν όλα πάνε καλά, ο στόχος μας είναι τη σχολική χρονιά 2026-2027 το σχολείο να υποδεχθεί τους πρώτους του μαθητές».

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για