Ψυχόδραμα: Άλλη μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Ιλίου στις δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας

Ο Δήμος Ιλίου, με γνώμονα την προάσπιση της ψυχικής υγείας των πολιτών, εντάσσει στις δράσεις συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης της Κοινωνικής Υπηρεσίας, το θεραπευτικό ομαδικό – αναλυτικό Ψυχόδραμα.

psixodramaΆλλη μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία λαμβάνει ο Δήμος Ιλίου με γνώμονα την προάσπιση της ψυχικής υγείας των πολιτών, εντάσσοντας στις δράσεις συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης της Κοινωνικής Υπηρεσίας το θεραπευτικό ομαδικό – αναλυτικό Ψυχόδραμα, το οποίο είναι ένα μέσο ομαδικής ψυχοθεραπείας που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες για βαθύτερη ενδοσκόπηση.

 

Το ομαδικο-αναλυτικό ψυχόδραμα συνιστά έναν ελκυστικό και παιγνιώδη τρόπο για την ανασυγκρότηση της ψυχικής δομής, μέσω των εμπειριών των σχέσεων και η θεραπευτική αξία της ομάδας έγκειται στον εμπλουτισμό των ρόλων, την αυθόρμητη και δημιουργική έκφραση, την κάθαρση, την ενίσχυση των σχέσεων και της επικοινωνίας, δίνοντας την ευκαιρία για επαναδόμηση της προσωπικότητας.

 

Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και η συμμετοχή σε αυτήν συναποφασίζεται από τον υπεύθυνο ψυχολόγο και τον θεραπευόμενο, έπειτα από την αρχική διαγνωστική περίοδο και έναν κύκλο δυαδικών συναντήσεων, για αποκλειστικά θεραπευτικό σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία και συγκεκριμένα στην κα Δέσποινα Χατζηχριστοδούλου (Ψυχολόγο), στο τηλέφωνο 2132030017 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00-15.00).

 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για