1η ΕΙΔΙΚΗ Συνεδρίαση ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ του Δ.Σ. του Δήμου ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ την ΔΕ 26-02-24

ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ :

ΘΕΜΑ 1ο : Ερώτημα: «Με δεδομένη την λειτουργία του κολυμβητηρίου , παρακαλώ να ενημερωθώ για τα ακόλουθα :
Α) Αν οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου διαθέτουν οικοδομική άδεια , στο σύνολό τους , για την προβλεπόμενη χρήση και σχετική άδεια λειτουργίας από τον αρμόδιο φορέα .
Β) Αν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παρέλαβε τις εγκαταστάσεις καθώς η εκτέλεση του έργου έγινε με την διαδικασία προμήθειας υλικών
Γ)Εάν έχετε εξετάσει τις έγγραφες καταγγελίες που έχουμε υποβάλλει από το έτος 2020 (Αρ.πρωτ : 13793/16-07-2020) και τι προτίθεστε να πράξετε».
(Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ασπρόπυργος Μπροστά», κος Αλέξανδρος Μυλωνάς)

ΘΕΜΑ 2ο : Ερώτημα: «Ένα μεγάλο και συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της Πόλης μας είναι το κυκλοφοριακό. Στις ώρες αιχμής κυρίως στις οδούς Λεωφ. Δημοκρατίας – Μεγαρίδος – Αγίου Γεωργίου κλπ , η κίνηση των οχημάτων προκαλεί ηχορύπανση , ατμοσφαιρική ρύπανση , ατυχήματα με αποτέλεσμα την δυσχερή μετακίνηση κατοίκων αλλά και εργαζομένων κατά την είσοδο και την έξοδο από την πόλη. Σε προγενέστερα δημοτικά συμβούλια έχουν παρθεί αποφάσεις για :
α) σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης του δακτυλίου και υποβολή αυτής στην Περιφέρεια και
β) την εξέταση υπογειοποίησης των διαβάσεων του νέου προαστιακού σε συνεργασία με τον φορέα εκτέλεσης του έργου.
Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των ανωτέρω θεμάτων».
(Δημοτικός Σύμβουλος Παράταξης «Ασπρόπυργος Μπροστά», κος Μιχαήλ Χατζής.)

ΘΕΜΑ 3ο : Ερώτημα : «Είναι γνωστό ότι η κατάσταση στο 1ο Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου είναι απαράδεκτη . Σχεδόν 600 παιδιά στοιβάζονται σε αίθουσες μη λειτουργικές , πολλές από αυτές είναι containers . Η ανέγερση του 2ου Γενικού Λυκείου , παρόλο που έχει ιδρυθεί από το 2008 , παρά τις εξαγγελίες έχει βαλτώσει. Παρακαλώ , να με ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανέγερση του 2ου Γενικού Λυκείου και ποια λύση προτίθεστε να δώσετε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , για την αποσυμφόρηση του 1ου ΓΕΛ».
(Δημοτικός Σύμβουλος Παράταξης «Ασπρόπυργος Μπροστά», κος Νικόλαος Πετρουγάκης.)

ΘΕΜΑ 4ο : Ερώτημα : «Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ασπροπύργου στις 01/01/2024 και συγκεκριμένα για τους ακόλουθους λογαριασμούς : -Υπόλοιπο λογαριασμών όψεως , ταμειακό υπόλοιπο – Υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τρίτους -Υποχρεώσεις δανειακών συμβάσεων (υπόλοιπα δανειακών υποχρεώσεων) – Απαιτήσεις από τρίτους».
(Δημοτικός Σύμβουλος Παράταξης «Ασπρόπυργος Μπροστά», κος Ευάγγελος Μουζάκας.)

ΘΕΜΑ 5ο : Ερώτημα: «Η δημιουργία δύο νέων αγωγών μεταφοράς αργού και “λευκών” προϊόντων διύλισης (βενζίνη, νάφθα, κηροζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης) κάτω από τις γραμμές του τρένου, που θα συνδέσουν τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων Ελευσίνας Ασπροπύργου θα αποτελέσει μια ωρολογιακή βόμβα κάτω από τα πόδια μας. Ο νέος προαστιακός σιδηρόδρομος που θα ξεκινάει από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα και παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως ωφέλιμο έργο για τους κατοίκους της πολύπαθης περιοχής μας, κρύβει τεράστιους κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια μας, αφού έρχεται πακέτο με τους αγωγούς της Hellenic Energy. Ως διοίκηση του Δήμου Ασπροπύργου τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου τόσο συγκοινωνιακά όσο και περιβαλλοντικά να μην επιβαρυνθεί η ζωή των κατοίκων της πόλης μας».
(Δημοτικός Σύμβουλος Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κος Αλέξανδρος Τσοκάνης.)

ΘΕΜΑ 6ο : Ερώτημα : «Παράνομες χωματερές συνεχίζουν να λειτουργούν στην πόλη μας μολύνοντας το περιβάλλον και της ζωές μας, ταυτόχρονα με την λειτουργία και γιγάντωση της χωματερής Φυλής. Ως διοίκηση του Δήμου Ασπροπύργου πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τις παράνομες χωματερές που βρίσκονται εντός κατοικημένων κ μη περιοχών. Τι μέτρα θα λάβετε προκειμένου να καθαριστούν οι επιβαρυμένες με σκουπίδια περιοχές (θέση Μαγούλα, Νεόκτιστα, Νέα Ζωή κλπ). Τι μέτρα θα λάβετε
προκειμένου να σταματήσει η παράνομη λειτουργία της χωματερής ΦΥΛΗΣ».
(Δημοτικός Σύμβουλος Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κος Παναγιώτης Τσολερίδης.)

ΘΕΜΑ 7ο : Ενημέρωση δραστηριότητας για την Πολιτική Προστασία 2024.
(Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος, κος Μάρκος Μάμας.)

ΘΕΜΑ 8ο : Ενημέρωση για την Οικονομική και Διοικητική παραλαβή των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας.
(Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κος Δημήτριος Νερούτσος.)

ΘΕΜΑ 9ο : Ενημέρωση για τις δράσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
(Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κος Ιωάννης Κατσαρός.)

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για