10.000 ποδηλάτες συμμετείχαν στον «22ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας»

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων στον «22ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας» που διοργανώθηκε, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, από το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και φέτος ήταν αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Το κέντρο της Αθήνας υποδέχτηκε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, περισσότερους από 10.000 ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.

 

Ο «22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας» διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και φέτος ήταν αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

 

opan podilato 1 opan podilato 4

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρήστος Τεντόμας τόνισε:
«Σήμερα, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 10.000 ποδηλάτες βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης του Ποδηλατικού μας Γύρου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη. Έχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να ενισχύσουμε το μαζικό αθλητισμό. Ο δεύτερος, να κάνουμε το ποδήλατο τρόπο ζωής. Για όλους μας στοίχημα θα πρέπει να είναι μια Αθήνα περισσότερο φιλική, καθαρή και ανθρώπινη προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών.»

 

Η εκκίνηση δόθηκε διαδοχικά μπροστά από το  Ζάππειο στις 11:30 το πρωί για τις διαδρομές  8,5χλμ. και 2,7χλμ., ενώ η εκκίνηση των Α.μεΑ. στις 11:40 από τα Προπύλαια.

Ο τερματισμός όλων των διαδρομών έγινε στον αύλειο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

 

opan podilato 3 opan podilato 2

 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για