Technology Meets Art στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Το British Council σε συνεργασία με τη Snook, τη Google και το Future Library διοργανώνουν το πρώτο Culture Shift στην Αθήνα, από 6 μέχρι 8 Μαρτίου 2015, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης.

Έilioupoli cultureshift 2015να τριήμερο με εργαστήρια ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών και αναζήτησης τρόπων με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να ανταποκριθεί σε προκλήσεις, ευκαιρίες και να επιλύσει προβλήματα που αφορούν στον πολιτιστικό τομέα στην Ελλάδα.
 
Το British Council σε συνεργασία με τη Snook, τη Google και το Future Library διοργανώνουν το πρώτο Culture Shift στην Αθήνα, από 6 μέχρι 8 Μαρτίου 2015, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης (Νικομάχου 18 (κτήριο ΟΤΕ, Αθήνα). 

Το Culture Shift είναι ένα πρόγραμμα του Βρετανικού Συμβουλίου που προσομοιάζει σε ένα hack weekend, στο οποίο καλούνται οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν νέες ιδέες και να δημιουργήσουν μία σειρά από εφαρμογές και digital prototypes μέσα σε 48 ώρες. Το εργαστήρι απευθύνεται σε σχεδιαστές, προγραμματιστές, άτομα με επιχειρηματικές και καινοτόμες ιδέες, καλλιτέχνες και επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού που επιθυμούν να δώσουν απαντήσεις σε θέματα όπως:

  •     Ανάπτυξη/ διεύρυνση του κοινού για μουσεία και βιβλιοθήκες
  •     Πρόσβαση σε αρχειακό υλικό μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας
  •     Ενεργοποίηση συνεργασιών στον πολιτιστικό τομέα
  •     Βιωσιμότητα πολιτιστικών χώρων / νέα επιχειρηματικά μοντέλα

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν και μία σειρά από σύντομες ομιλίες (flash talks) από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και τη Βρετανία.
 
Στόχος είναι η ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών εφαρμογών στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και του πολιτισμού.

Οι καλύτερες εφαρμογές θα βραβευτούν με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη τους μέσα στους επόμενους μήνες και οι νικητές θα ταξιδέψουν στο YouTube Space στο Λονδίνο.
 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους. Aπαραίτητη η προεγγραφή.

Συμμετοχές:

  •     Με μία πρόκληση-πρόταση
  •     Εξασφαλίζοντας δελτίο εισόδου για όλο το τριήμερο
  •     Εξασφαλίζοντας δελτίο εισόδου μόνο για τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις

Προθεσμία συμμετοχών: έως Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Για περισσότερες πληροφορίες, για την εγγραφή σας ή για να υποβάλετε την πρόταση/ πρόκλησή σας, επισκεφθείτε το British Council

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για