Με πρωτοβουλία Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας Αρμοδίου Γ. Δρίκου για πρώτη φορά σχολική τροχονόμος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας

Ένα αίτημα ετών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Μάνδρας, η διάθεση σχολικού τροχονόμου, πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία και την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμοδίου Γ. Δρίκου.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της περιοχής και παρά την ύπαρξη φαναριού υπάρχουν φαινόμενα τόσο υψηλής ταχύτητας οχημάτων όσο και παραβίασης του σηματοδότη, με κίνδυνο να τραυματιστούν μαθητές καθώς και οι γονείς που τους συνοδεύουν.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Γ. Δρίκος σε σχετική του δήλωση επεσήμανε: « Η διάθεση σχολικού τροχονόμου στην κεντρική διάβαση του 5ου Δημοτικού σχολείου Μάνδρας, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές δυσκολίες, δείχνει τις προτεραιότητες που έχουμε ως Δημοτική Αρχή, στην ασφάλεια πολιτών κάθε ηλικίας. Ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου συμβάλλει στην ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες. Οι «φύλακες… άγγελοι» των μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που με ήλιο, χιόνια και βροχές βρίσκονται πάντα εκεί, να εκτίθενται στον δρόμο, να σταματούν αυτοκίνητα και πολλές φορές να ‘’ακούν τα νεύρα’’ των οδηγών, επιτελώντας τα τόσο χρήσιμα για την κοινωνία, καθήκοντά τους. Οι διερχόμενοι οδηγοί οφείλουν να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους σχολικούς τροχονόμους.»

Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως κύριο γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών σκοπεύει να διαθέσει σχολικούς τροχονόμους και να θεσπίσει δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής σε όλα σχολεία του Δήμου.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για