Οριοθέτηση στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνδρας

Σε υπαίθριο πάρκινγκ έχει μετατραπεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, των πολιούχων της Μάνδρας, ο οποίος αποτελεί σημαντικό Πολιτιστικό και Θρησκευτικό μνημείο της πόλης, καθώς ο Μητροπολιτικός Ναός αποτελεί αρχιτεκτονικό έργο του Ερνστ Τσίλλερ ο οποίος θεμελιώθηκε το 1893.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής τοποθετήθηκε προστατευτική μπάρα όπου οριοθετεί και απαγορεύει την είσοδο οχημάτων στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση κρίθηκε απαραίτητη να γίνει προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη στάθμευση Ι.Χ. οχημάτων που παρατηρούνταν το προηγούμενο διάστημα, καθώς και να αναδειχθεί ο χώρος παρκαρίσματος αυτοκινήτων που βρίσκεται ακριβώς παραπλεύρως.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος δήλωσε: «Μετά τα κλαδέματα και τους γενικούς καθαρισμούς που έγιναν περιμετρικά του Ναού κρίθηκε αναγκαίο να γίνει η οριοθέτηση του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού προκειμένου να μην μετατρέπεται σε παράνομο παρκινγκ. Η πρόσβαση στον Ναό γίνεται πλέον σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον με τις κατάλληλες παροχές και συνθήκες, ελεύθερος για όλο τον κόσμο, τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες.»

Ακόμη αναμένεται να γίνουν προσπάθειες ώστε εκτός από την οριοθέτηση του προαυλίου να βελτιωθεί και η “εικόνα” στο παρκινγκ παραπλεύρως του ναού, με γενικότερο ευπρεπισμό του χώρου.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για