ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

“Ο Ασπρόπυργος προσβλέπει στη στήριξη της Περιφέρειας και στη συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους, σε πολύ κρίσιμους τομείς, που αφορούν στο Περιβάλλον και στην Πολιτική Προστασία”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Ασπροπύργου, παρουσιάζοντας το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, στην πρώτη συνάντηση για θέματα περιβάλλοντος, με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του τελευταίου. Εκτός του κ. Μάμα, από πλευράς Δήμου Ασπροπύργου, στη συνάντηση συμμετείχε και η Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ελένη Βερούτη,

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, και στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα ήταν:

  1. Οι ρόλοι, οι αρμοδιότητες και οι κύριες δράσεις των Δήμων, για την αντιμετώπιση κινδύνων, από φυσικές καταστροφές και, λόγω της εποχής που διανύουμε, για την αντιμετώπιση πλημμυρών, παγετού και χιονοπτώσεων, σύμφωνα με τα Τοπικά Σχέδια Πολιτικής Προστασίας, τα οποία οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν, βάσει νομοθεσίας .
  2. Η ιδιαίτερη σημασία της σύστασης Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ), για κάθε Δήμο, το οποίο ενεργοποιείται σε όλες τις φάσεις του κύκλου καταστροφής και συγκροτείται με απόφαση Δημάρχου.
  3. Η έννοια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για την οποία έγινε πρόταση, που έγινε αποδεκτή από την Περιφέρεια, να παραμείνει ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για ακόμα 6 μήνες, ύστερα από τις καταστροφικές φωτιές στις 22 Αυγούστου του 2023.
  4. Η ανάγκη δημιουργίας Μνημονίου συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς και η κατάρτιση μητρώου εργοληπτών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
  5. Η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.
  6. Τέλος αναφέρθηκε η πρόθεση για καλή συνεργασία από πλευράς Περιφέρειας και Δήμων.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, κ. Λεωνίδας Μανωλάκος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για