Εκδήλωση για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και ο «Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά – Θύματα τροχαίων, πραγματοποίησε εκδήλωση – έκθεση αφίσας στη «Γέφυρα Πεζών – Γέφυρα Παιδιών» που βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της οδού Στεφάνου Δέλτα.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και ο «Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά – Θύματα τροχαίων, πραγματοποίησε εκδήλωση – έκθεση αφίσας στη «Γέφυρα Πεζών – Γέφυρα Παιδιών» που βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της οδού Στεφάνου Δέλτα.

Με μια λιτή, συναισθηματικά φορτισμένη σύντομη τελετή εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου 2015 η έκθεση αφίσας με θέμα την Οδική Ασφάλεια επάνω στην πεζογέφυρα που φτιάχτηκε μετά το φόνο του 15χρονου πεζού Σόλωνα Καρυδάκη  από την οικογένεια με τη συνδρομή φίλων και της σχολικής κοινότητας του ΕΕΥ του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών.

Η έκθεση θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα και μπορεί κανείς να την επισκεφθεί καθημερινά. Εκτίθενται 20 αφίσες με θέμα Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Οι μισές από αυτές φιλοτεχνήθηκαν από τον  πρωτοπόρο γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη και οι υπόλοιπες από μέλη της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος.

 

filothei troxaia 1 filothei troxaia 2

Το σύνολο της έκθεσης, η ποιότητα έργων, οι εκτυπώσεις, η τοποθέτηση στο χώρο, συνθέτουν ένα ιδανικό πλαίσιο που ευνοεί μια συζήτηση για την Οδική Ασφάλεια. Θα ήταν μεγάλης σημασίας και μεγάλης αποτελεσματικότητας να γίνουν οργανωμένες επισκέψεις σχολικών τμημάτων μια και ο συνδυασμός της τέχνης με το βίωμα πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τις στατιστικές και τις ηθικολογικές καμπάνιες.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.   Γεράσιμος Μαζαράκης, η Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ  Σόφη Ζαφρακοπούλου, η εντεταλμένη Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα επικοινωνίας Νέλλη Λάβδα,  η εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Φιλοθέης Μάρω Τρέζου και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ψυχικού Εβελίνα Παλτζόγλου καθώς και ο εκπρόσωπος του Δήμου Χαλανδρίου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφεριάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος.

 

Παρέστη επίσης η οικογένεια του αδικοχαμένου Σόλωνα Καρυδάκη, ο πατέρας του οποίου είναι ο βασικός δημιουργός και σταθερός υποστηρικτής των δράσεων του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», o Δημήτρης Αρβανίτης, σύσσωμο το Δ.Σ. του SOS και αρκετοί γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους από τον σύγχρονο Μινώταυρο που κατασπαράζει την νέα γενιά της χώρας μας.

Κατά τη σύντομη τελετή, ελήφθη ομόφωνα η απόφαση  συνεργασίας όλων των παριστάμενων φορέων που θα οδηγήσει και σε άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή.

Εκ μέρους τη οικογένειας του Σόλωνα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο αντιπρόεδρος του SOS Τ. Ε. Φαίδων Καρυδάκης.  Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο Γ. Κουβίδης, Πρόεδρος του SOS T.E., o αντιδήμαρχος  Χαλανδρίου Σ. Γκάκας και ο αντιπεριφερειαρχης Γ. Καραμέρος. Ο Δημήτρης Αρβανίτης έκανε μια μικρη παρέμβαση επικεντρώνοντας στο ζήτημα της Αλληλεγγύης.

Σον χαιρετισμό του o Δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού Π. Ξυριδάκης, τόνισε τα εξής:

«Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια από την ημέρα που η «Γέφυρα Πεζών – Γέφυρα Παιδιών» υποδέχτηκε τους πρώτους φίλους που θέλησαν να περάσουν απέναντι με ασφάλεια.

Ως Δήμαρχος αυτής της Πόλης θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Καρυδάκη για την πρωτοβουλία, τη συμμετοχή του στο έργο της υλοποίησης της Γέφυρας καθώς και την ηθική του δέσμευση για την ασφάλεια των πεζών.

Συγκεντρωθήκαμε απόψε σε αυτόν τον χώρο για να δηλώσουμε έμπρακτα τη συμμετοχή μας στην εβδομάδα ενημέρωσης για τα τροχαία ατυχήματα καθώς και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έχει τη χαρά να φιλοξενεί τα καλύτερα και τα πολυπληθέστερα σχολεία της Ελλάδος. Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις για την προστασία και την ασφάλειά τους και σας δηλώνω ότι το πράττουμε με ευθύνη και ευχαρίστηση.

Ας ελπίσουμε ότι κάποτε αυτή η χώρα θα είναι σε θέση να προστατεύει τα παιδιά της από τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο που απειλεί τη ζωή τους.

Η ενημέρωση των γονιών, η εκπαίδευση των παιδιών και η δική μας επαγρύπνηση, μπορεί να σώσει ζωές. Η πρόληψη μας αφορά όλους γιατί ποτέ κανείς δεν γνωρίζει αν η συμφορά θα κτυπήσει και την δική του οικογένεια. Ας είμαστε λοιπόν ενημερωμένοι και ας προσέχουμε».

 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για