«150 Χρόνια από την ίδρυση του Νεότερου Λαυρίου», εορταστική εκδήλωση από το Δήμο Λαυρεωτικής

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και η Οργανωτική Επιτροπή για τον εορταρμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου, καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην εναρκτήρια γιορτή ενός μεγάλου κύκλου εκδηλώσεων, με θέμα «Η γενέθλιος ημέρα του Νεότερου Λαυρίου – 5 Μαίου 1865», το Σάββατο 9 Μαίου 2015.

lavrio ekdhlwshΛαύριο του ονείρου και του μύθου.Της ακμής και της παρακμής. Της σκουριάς και των  πολύμορφων  πετρωμάτων. Του αρχαίου κάλλους και των φοινίκων. Των στοών, των εργατών και των αγώνων. Των μεταναστών και των προσφύγων. Των μαρμάρων και της θάλασσας. Του Μίκη, του Μάνου και του Διονύση.

 

Λαύριο…Γη ..Μητέρα…κάθε γωνιά σου ερεθίζει τη μνήμη…

 

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και η Οργανωτική Επιτροπή για τον εορταρμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου, καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην εναρκτήρια γιορτή ενός μεγάλου κύκλου εκδηλώσεων, με θέμα «Η γενέθλιος ημέρα του Νεότερου Λαυρίου – 5 Μαίου 1865».

 

Στόχος των εκδηλώσεων η μνήμη αλλά και η ελπίδα, αφού το σύγχρονο Λαύριο καλείται, μέσα από έναν άλλο ρόλο αυτή τη φορά, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

 

Η παιδεία, η καινοτομία, ο πολιτιστικός και εναλλακτικός τουρισμός αποτελούν τους πυλώνες της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας.

 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το Σάββατο 9 Μαίου 2015, στις 20.30 στην πλατεία μπροστά από το παλαιό Χυτήριο, πλησίον του Δημαρχείου.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για