Η Νέα Ιωνία τιμά τους εκτελεσθέντες Αγωνιστές της αντίστασης στο Μπλόκο της Καλογρέζας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογος των Εκτελεσθέντων διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για την επέτειο της συμπλήρωσης 71 χρόνων από την εκτέλεση των 22 αγωνιστών της Αντίστασης στο Μπλόκο της Καλογρέζας.

16 Μαρτίου 1944  – 16 Μαρτίου 2015:

71 Χρόνια Μνήμης από την εκτέλεση των αγωνιστών της αντίστασης στο Μπλόκο της Καλογρέζας

 

ni bloko afisaΗ θυσία των 22 παλικαριών τα οποία εκτελέστηκαν στην Καλογρέζα στις 16 Μαρτίου 1944 από τις δυνάμεις κατοχής με στόχο να πληγεί η λαϊκή αντίσταση της εργατικής τάξης, αποτελεί γεγονός με ιστορική και πολιτική διάσταση.

Το 1983 το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας θέλοντας να προσδώσει στη γενναία αυτή αντιστασιακή πράξη ξεχωριστή σημασία, καθιέρωσε ομόφωνα τη συγκεκριμένη ημέρα 16 του Μάρτη ως Εθνική Τοπική Εορτή.

“Η μέρα αυτή που αποτελεί το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της πόλης, που σηματοδοτήθηκε από τους αγώνες της εργατικής τάξης, αλλά και όλων των αγωνιστών πατριωτών κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, είναι μια μέρα σύμβολο αγώνα για την ελευθερία, μέρα μνήμης και τιμής στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε στη μνήμη και στις ψυχές μας το μέγεθος της θυσίας των αγωνιστών της Λευτεριάς”, επισημαίνει ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και οι συγγενείς των εκτελεσθέντων για την φετινή επέτειο της συμπλήρωσης των 71 χρόνων από την εκτέλεση οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων, από αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

 

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για