Πρόγραμμα Ευ-Κίνησις στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους φορείς αθλητισμού των Δήμων και αφορά στην «Ενίσχυση της Προαγωγής της Υγείας στο Εργασιακό περιβάλλον μέσω αθλητικής – κινητικής αναψυχής», στο πλαίσιο της ευθύνης για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους φορείς αθλητισμού των Δήμων και αφορά στην «Ενίσχυση της Προαγωγής της Υγείας στο Εργασιακό περιβάλλον μέσω αθλητικής – κινητικής αναψυχής», στο πλαίσιο της ευθύνης για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Οι δράσεις του συγκεκριμένου προγράμματος αφορούν στους εργαζόμενους τους Δήμου, οι οποίοι ασκούν «καθιστικό επάγγελμα», καθοδηγώντας τους και παρακινώντας τους να υλοποιούν κινητικά ολιγόλεπτα διαλείμματα προκειμένου να γυμνάζουν συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους που ενδεχομένως επιβαρύνονται από την κακή στάση σώματος στο γραφείο.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως η πολύωρη καθιστική εργασία σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, το χρόνιο στρες, η κακή διατροφή ή η κατανάλωση αλκοόλ, ευθύνονται για μια σειρά από σύγχρονες ασθένειες που επιβαρύνουν την υγεία (διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, εγκεφαλικά, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, καρκίνος κ.λπ.).

 

dad kinisi 1 dad kinisi 2

Στόχος του Δήμου με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής είναι μέσω της ενημέρωσης των εργαζομένων, η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και κατ’ επέκταση η υιοθέτηση συμπεριφοράς και κουλτούρας υγείας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 δράσεις:

1. Το «Κινητικό Διάλειμμα»: 15λεπτες ενημερώσεις για θέματα πρόληψης και προάσπισης της υγείας για την απόκτηση υγιεινών και κινητικών συμπεριφορών.

2. Πρόγραμμα απλών ασκήσεων – εκγύμνασης 60 λεπτών στους εργαζόμενους που το επιθυμούν (1-2 φορές την εβδομάδα).

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για