Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στον Δήμο Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου ενισχύει τα προγράμματα ανακύκλωσης που εκπονεί με νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, τοποθετώντας ειδικούς κάδους σε έξι σημεία της πόλης.

anakiklosi gyaliΟ Δήμος Ιλίου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων υλοποιεί εδώ και χρόνια πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών, με την τοποθέτηση 1.000 ειδικών μπλε κάδων ανακύκλωσης σε ολόκληρη την πόλη, από το οποίο το περιβάλλον ωφελείται με τη συγκέντρωση 3.300 τόνων περίπου, το χρόνο, ανακυκλώσιμου υλικού. Επιπλέον, υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ενώ έχει διαθέσει δωρεάν 300 κάδους κομποστοποίησης οργανικής ύλης, για τα οικιακά οργανικά απορρίμματα.

 

Τα παραπάνω προγράμματα ανακύκλωσης έχουν βρει θερμή ανταπόκριση από τους πολίτες, και τώρα ο Δήμος Ιλίου, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αστικών αποβλήτων, τα ενισχύει με νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, τοποθετώντας ειδικούς κάδους, «κώδωνες», σε έξι (6) σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στις πλατείες Ρίμινι, Αγίου Φανουρίου, Γοργόνας (Παλατιανή), Πολυτεχνείου (Δημαρχείο) και Γ. Γεννήματα (κεντρική πλατεία), καθώς επίσης και στην περιοχή του Άλσους.

 

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και κυρίως στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας.

 

Η ανακύκλωση των υλικών είναι σημαντική και απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς όταν καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, το περιβάλλον επιβαρύνεται, τόσο από τις επικίνδυνες ουσίες που περιέχουν, όσο και από τα αέρια που εκπέμπουν κατά την αποσύνθεσή τους.

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος προσκαλεί όλους τους πολίτες και κυρίως τους επαγγελματίες, να συνεχίσουν να δείχνουν την αγάπη και το σεβασμό τους προς το περιβάλλον της πόλης, να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθεια, κάνοντας χρήση των ειδικών κάδων ανακύκλωσης γυαλιού, έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για