Πόλη «12 Αστέρων» τα Χανιά – Βραβείο από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων – 12 Star City», για την επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου Χανίων στον πανευρωπαϊκό θεσμό με θέμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.).

Στο Παρίσι βρέθηκε τη Δευτέρα 1/2/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση, που διοργανώνει το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο της συνεργασίας, που έχει αναπτύξει ο Δήμος, με θέμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.).

 

Ο κ. Βάμβουκας, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης συμμετοχής του Δήμου Χανίων στη διοργάνωση της Ε.Ε.Τ.Δ. για το 2015, θα παραλάβει την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων – 12 Star City», τα οποία απονέμονται σε εκπροσώπους πόλεων για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Ε.Ε.Τ.Δ.

 xania paris 1 xania paris 2

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες επίσης θα κληθούν να εξετάσουν και να συζητήσουν το αντικείμενο των δράσεων για την Ε.Ε.Τ.Δ. 2016. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της Ε.Ε.Τ.Δ. 2015 εικοσιοκτώ ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποίησαν περισσότερες από 200 δράσεις, προκειμένου να προωθήσουν τις αξίες και τις αρχές της τοπικής δημοκρατίας.

 

Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Δήμος Χανίων από το 2011, οπότε και συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις, λαμβάνει την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων – 12 Star City», για την επιτυχημένη συμμετοχή του στον πανευρωπαϊκό αυτό θεσμό.

 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για