Συνάντηση Προέδρου ΣΠΑΥ και Δημάρχου Αγίας Παρασκευής για την προστασία του Υμηττού

Επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 16-3-15 ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Βασίλης Βαλασόπουλος στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων για τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία του Υμηττού.

Επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 16-3-15 ο νεοεκλεγείς  Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Βασίλης Βαλασόπουλος στο Δημαρχείο  Αγίας Παρασκευής  όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων για τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία του Υμηττού.

 

spay 16.3.2015

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Στ. Ψύλλα του Δήμου Αγίας Παρασκευής,  καθώς και στελέχη του Συνδέσμου και του Δήμου.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν το νέο ΔΣ του Συνδέσμου,  ανέφερε  ότι ο ΣΠΑΥ αποδίδει μεγάλη σημασία στην λειτουργία του Δασαρχείου Υμηττού, στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα σχολεία των Δήμων-μελών του για ευαισθητοποίηση των μαθητών και στο «άνοιγμα» του βουνού στους πολίτες και είπε ότι οι Δήμοι – μέλη μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδοτικά πρωτόκολλα από ευρωπαϊκά προγράμματα  ή το Πράσινο Ταμείο μέσω  ΣΠΑΥ ή σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων.

 

Εκ μέρους του Δήμου τέθηκαν ερωτήματα, ζητήθηκε υδροφόρα για τις ανάγκες πυροπροστασίας της Αγίας Παρασκευής, διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις για ανάπτυξη δράσεων, όπως δημιουργία διαδρομών περιπάτου, επισκέψεις σχολείων, τοποθέτηση εξοπλισμού (πυροφυλάκια, παγκάκια, κιόσκια, καλαθάκια απορριμμάτων), που θα φέρουν τους πολίτες κοντά στο βουνό και τονίστηκε η ανάγκη της καλής συνεργασίας για να «πιάσουν τόπο» τα χρήματα που οι Δήμοι συνεισφέρουν στο Σύνδεσμο.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για