3ος Αγώνας Δρόμου «Σπύρος Λούης»: Περισσότεροι από 1800 δρομείς κάθε ηλικίας στη διοργάνωση του Δήμου Αμαρουσίου

Χιλιάδες δρομείς μοιράστηκαν με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη τη χαρά του αθλητισμού και έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους ευπαθείς συμπολίτες μας και στον αγώνα δρόμου ζωής της Μαριλένας Γερογιάννη

Περισσότεροι από 1800 δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν στον 3ο Αγώνα Δρόμου «Σπύρος Λούης» ξεπερνώντας σε συμμετοχή κάθε προηγούμενη διοργάνωση, με σκοπό να τιμήσουν τον Μαρουσιώτη χρυσό Μαραθωνόδρομο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Σπύρο Λούη και να εκφράσουν την έμπρακτη υποστήριξη και αλληλεγγύης τους στους ευπαθείς συμπολίτες μας και στη 12χρονη Μαριλένα Γερογιάννη, η οποία  πραγματικά κάνει ένα μεγάλο αγώνα ζωής.

 

marousi spyros louis 1 marousi spyros louis 2

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με σύμμαχο τον καλό καιρό, έδωσε το σύνθημα για την εκκίνηση του αγώνα σημειώνοντας:
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στους αγώνες με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα από κάθε άλλη διοργάνωση, ενώ είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι στους αγώνες συμμετέχουν πολλά μικρά παιδιά και έφηβοι.

Σήμερα  μοιραζόμαστε τη χαρά του αθλητισμού. Κοντά μας έχουμε την κορυφαία μαραθωνοδρόμο, την πρωταθλήτρια και κάτοχο του ρεκόρ Ελλάδας στο Μαραθώνιο δρόμο Μαρία Πολύζου και την ομάδα της Marathon Team Greece by Maria Polyzou και όλοι μαζί τρέχουμε  με την Μαριλένα και για την Μαριλενα, που μας χρειάζεται κοντά της για να εξασφαλίσει τη θεραπευτική της αγωγή, αλλά και για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 

marousi spyros louis 3 marousi spyros louis 4

 

Οι δρομείς με τη συμβολική συμμετοχή στον αγώνα του κ. Πατούλη και παρουσία των εγγονών του Σπύρου Λούη, Σπύρου και Νίκου Λούη  έτρεξαν στις διαδρομές:

1 χλμ για τα παιδιά μέχρι 12 ετών, 5χλμ. για τους εφήβους και ενήλικες  και 10 χλμ. για ενήλικες.  

Συνολικά τερμάτισαν με αριθμό και Chip χρονομέτρησης 1660 δρομείς.
Στα 10χλμ. τερμάτισαν 692

 

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την απονομή στους νικητές  από το Δήμαρχο Αμαρουσίου των κυπέλων, των μεταλλίων, και του ιστορικού λευκώματος για το Σπύρο Λούη. Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν

marousi spyros louis 5 marousi spyros louis 6

 

Η Χάλκινη Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική Κλέλια Πανταζή και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ταε Κβο Ντο Μιχάλης Μουρούτσος, πρεσβεύοντας τις αξίες του αθλητισμού και της  Kinder + SPORT έτρεξαν μαζί με τα παιδιά, εμφυσώντας τους τις αρχές και τις αξίες του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Μετά το πέρας του αγώνα εκ μέρους της ferrero προσέφεραν στα παιδιά το «Σακίδιο του Μικρού Αθλητή», για να έχουν πάντα μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό στις αθλητικές τους εξορμήσεις.      

 

Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων θα διατεθούν  στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου για την συμπαράσταση όσων έχουν ανάγκη. 

 

 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για