Εκδήλωση από το Δήμο Αγίας Παρασκευής για το συγγραφέα Κωστή Παπαγιώργη

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ακριβώς ένα χρόνο από το θάνατο του συγγραφέα Κωστή Παπαγιώργη, φίλοι που τον αγάπησαν συναντήθηκαν σε μια συγκινητική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Αγία Παρασκευής στο αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής.

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ “ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ”

Την  Παρασκευή 20 Μαρτίου, ακριβώς ένα χρόνο από το θάνατο του  συγγραφέα Κωστή Παπαγιώργη, φίλοι που τον αγάπησαν συναντήθηκαν σε μια συγκινητική  εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Αγία Παρασκευής στο αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής. Μίλησαν για τον ίδιο και το έργο του, θυμήθηκαν, συγκινήθηκαν, και τραγούδησαν τραγούδια που αγαπούσε προσπαθώντας να γεμίσουν το κενό της απουσίας του.

 

k p 1 k p 3

Για το φίλο, τον άνθρωπο, το συγγραφέα μίλησαν, κατά σειρά, ο Γιάννης Σταθόπουλος, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο Νίκος Ξυδάκης, Υπουργός πολιτισμού, η Ζυράννα Ζατέλη, Συγγραφέας, ο Τάσης Παπαϊωάννου, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και ο Μιχάλης Γκανάς, Ποιητής.  Οι φίλοι του Ορφέας Περίδης και  Νίκος Ξυδάκης, μουσικοί,  που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, μίλησαν μέσω βίντεο. Αποσπάσματα από το έργο του διάβασε η Όλια Λαζαρίδου, ηθοποιός.

 

k p 2 k p 4

Στο τέλος όλοι οι παρόντες  τραγούδησαν  μαζί με το Φοίβο Δεληβοριά αγαπημένα τραγούδια του Κωστή Παπαγιώργη.

Στη ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος  Ζαχαρίας Σώκος, παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής Γεράσιμος Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Ελισ. Πετσατώδη και Σπ. Παπαγεωργίου,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων, πολλοί άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης κ.α.

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για