Αποθεώθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στην έναρξη του φεστιβάλ του ΟΠΑΝΔΑ στο θέατρο του Αττικού Άλσους

Το κατάμεστο από κόσμο Θέατρο του Αττικού Άλσους υποδέχτηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στην έναρξη του Φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τη μουσική παράσταση Γράμματα από τη Γερμανία σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη.

Το κατάμεστο από κόσμο Θέατρο του Αττικού Άλσους υποδέχτηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στην έναρξη του Φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τη μουσική παράσταση “Γράμματα από τη Γερμανία” σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων  Χρήστος Τεντόμας απονέμοντας τιμητική πλακέτα στο Μίκη Θεοδωράκη, εξήρε το έργο του επισημαίνοντας τη μακρά, καθοριστική πορεία του στη μουσική σκηνή της Ελλάδας.  

 

opanda theodorakis 2 opanda theodorakis 3

Ο  Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Αφροδίτη Μάνου,  μαζί με τον Γιώργο Μεράντζα, τη Σοφία Παπάζογλου και τον Βασίλη Κορακάκη ερμήνευσαν τραγούδια  για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, όπου με προβολές ταινιών και μνήμες γνωστών  τραγουδιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής μας πήγαν πίσω στο χρόνο, στη δεκαετία του ΄60, μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του προσφυγικού.

Φέτος το καλοκαίρι συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της γνωστής σειράς τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη “Γράμματα από τη Γερμανία”, σε ποίηση Φώντα Λάδη, που ξάφνιασαν στην εποχή τους με την απλότητα, την αμεσότητα και  το έντονο θεατρικό και σατιρικό τους ύφος.

Στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους ο Οργανισμός συνεργάστηκε με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και αντί εισιτήριου ο κάθε πολίτης κατά την είσοδό του στο θέατρο προσέφερε τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν στο «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

 

opanda theodorakis 1 opanda theodorakis 4

Το Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» και συνεχίζεται έως τις 25 Ιουλίου και από 22 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου.

 

Επίσης,  στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ στις Γειτονιές της Αθήνας, ενώ  ξεκινάει την Τρίτη 19 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου το Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού.

Η είσοδος στο μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη, ενώ σε κάποιες παραγωγές υπάρχει συμβολικό εισιτήριο.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνο 210 5284800,  210 5284851 – 853 & 854 και στο  www.opanda.gr

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για